HomeHL-WorldΤερέζα Μέι: «Εγώ μας έμπλεξα σε αυτό το χάλι…»

Τερέζα Μέι: «Εγώ μας έμπλεξα σε αυτό το χάλι…»

Απολογήθηκε στους βουλευτές των Συντηρητικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της η διενέργεια πρόωρων εκλογών και απολογήθηκε στους βουλευτές των Συντηρητικών.

«Εγώ μας έμπλεξα σε αυτό το χάλι και εγώ θα μας βγάλω από αυτό», τους είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα μετέφεραν στον Guardian και το Reuters βουλευτές που ήταν παρόντες στη συνάντηση.

Η Μέι ζήτησε συγγνώμη αρκετές φορές για τις εκλογές με τις οποίες το κόμμα απώλεσε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Θα σας υπηρετήσω για όσο με θέλετε», τους είπε ακόμη, ενώ οι Τόρις χτυπούσαν τα γραφεία για περίπου 30 δευτερόλεπτα, όταν έφτασε η Μέι για τη συνάντηση με μέλη του κόμματος, πολλοί από αυτούς έχουν εκφράσει την οργή τους για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP)

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε τη Δευτέρα η ηγέτιδα του κόμματος Αρλίν Φόστερ, οι συνομιλίες μεταξύ του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) και του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι είναι θετικές και συνεχίζονται.

Οι Συντηρητικοί χρειάζονται τις 10 έδρες του DUP προκειμένου να μπορέσουν να κυβερνήσουν, καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης και οι δύο επικεφαλής των κομμάτων αναμένεται να συναντηθούν στο Λονδίνο αύριο Τρίτη.

«Είχαμε μια θετική συζήτηση με το Συντηρητικό Κόμμα, οι συνομιλίες συνεχίζονται κι ανυπομονώ να μεταβώ στο Λονδίνο αργότερα σήμερα», δήλωσε η Φόστερ.

Η ίδια απέφυγε να πει τι ζητάει ως αντάλλαγμα για τη στήριξη του κόμματός της στους Συντηρητικούς.

Αν και η Τερέζα Μέι είχε σπεύσει να ανακοινώσει μετά τις εκλογές ότι σχηματίζει κυβέρνηση με το DUP, το ίδιο το κόμμα ανακοίνωσε αργότερα ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία, αλλά ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται «σε συζητήσεις».

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν, πάντως, σε μια τέτοια συμφωνία, λόγω των αμφιλεγόμενων θέσεων του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος.
tovima.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση