HomeHL-9Αναβλήθηκε η δίκη για τον… βαρόνο της κοκαΐνης

Αναβλήθηκε η δίκη για τον… βαρόνο της κοκαΐνης

Στις 21 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβολή πήρε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης για τον 45χρονο «βαρόνο» της κοκαΐνης, την 37χρονη σύζυγο του, αλλά και για τον πατέρα του.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα αλλά λόγω κωλύματος του συνηγόρου της υπεράσπισης η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η τοπική ΕΛΑΣ μετά από αξιοποίηση των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της και συντονισμένη επιχείρηση βρέθηκε στα ίχνη της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών από ολόκληρη την οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος μαζί με τη σύζυγο του είναι ήδη προφυλακισμένοι, ενώ ο παππούς της οικογένειας είχε αφεθεί τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και ο 15χρονος γιος του ζευγαριού, ο οποίος τελικά αθωώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το Δικαστήριο Ανηλίκων.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο 45χρονος ταξίδευε μέχρι την Ολλανδία για να προμηθευτεί “πρώτο πράμα”. Το ταξίδι του κάθε φορά διαρκούσε 15-20 μέρες επιλέγοντας την καλύτερη ποιότητα, προκειμένου να την μοσχοπουλήσεις στους πελάτες του, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Εξάλλου η ακριβή ζωή, που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και κι όλη η οικογένεια μαρτυρούν και τα κέρδη της “επιχείρησης”, περιλαμβάνοντας ακριβά ταξίδια για όλους στο εξωτερικό, ακριβά εστιατόρια, πολυτελή αυτοκίνητα και γενικότερα μία ζωή… ιδιαίτερα άνετη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Όταν επέστρεφε από την Ολλανδία, την επεξεργαζόταν κατάλληλα, τη χώριζε σε ποσότητες, σύμφωνα με τις παραγγελίες και έφτιαχνε τις συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση.

Στη συνέχεια έκρυβε τις συσκευασίες σε ελαιώνα στο Λαράνι, που ανήκει στην 37χρονη, μια και ο ίδιος κατάγεται από διπλανό χωριό.

Η 37χρονη σύζυγος αναλάμβανε το δεύτερο κομμάτι της “επιχείρησης».

Εκείνη «έσπρωχνε” τις ποσότητες στο πλούσιο πελατολόγιο τους, αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συναλλαγές πήγαινε και ο “αρχηγός” της οικογένειας.

Ο «προπομπός»

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν και ο ρόλος του 15χρονου γιου του ζευγαριού.

Ο 15χρονος αναλάμβανε το ρόλο του “προπομπού” κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την κοκαΐνη.

Προπορευόταν λοιπόν με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, αν και φυσικά δε διέθετε άδεια οδήγησης, τσεκάροντας μήπως και στο δρόμο συναντήσουν μπλόκο της αστυνομίας. Πίσω του ακριβώς ακολουθούσε ο πατέρας ή μητέρα “φορτωμένοι”.

Σε περίπτωση που στο δρόμο τους τύχαιναν αστυνομικοί και σταματούσαν τον 15χρονο, το δεύτερο όχημα είτε θα περνούσε χαλαρά από εκείνους είτε θα άλλαζε δρόμο και θα εξαφανιζόταν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση