HomeΕΛΛΑΔΑ«Τα μάτια του Τζανακόπουλου εκπέμπουν αγωνιστική διάθεση όταν μιλά για τον Σόιμπλε»

«Τα μάτια του Τζανακόπουλου εκπέμπουν αγωνιστική διάθεση όταν μιλά για τον Σόιμπλε»

Η εφημερίδα «Die Welt» κάνει λόγο για οργή των Ελλήνων κατά του γερμανού υπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«H διαμάχη για το χρέος λίγο πριν από το τέλος», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία επισημαίνει ότι «επιτέλους προδιαγράφεται συμβιβασμός». Και συνεχίζει: «Για να προδιαθέσει θετικά τους δανειστές η κυβέρνηση ψήφισε την Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος άλλο ένα πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι τίποτα πλέον δεν μπορεί να σταματήσει την απόφαση για την επόμενη δόση».

Η εφημερίδα «Die Welt» κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, που προκαλεί την οργή των Ελλήνων κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Τα μάτια του Δημήτρη Τζανακόπουλου εκπέμπουν αγωνιστική διάθεση όταν μιλά για τον Σόιμπλε» γράφει η εφημερίδα του Βερολίνου. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο να βοηθήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από το να βάζει συνεχώς προσκόμματα…

Ο Τζανακόπουλος δεν είναι όμως το μόνο κυβερνητικό στέλεχος που αυτές τις ημέρες του «ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι». Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός έχει αγγίξει νέο ρεκόρ αντιδημοτικότητας στην Ελλάδα. Η τύχη της κυβέρνησης και τη χώρας φαίνεται για μια ακόμη φορά να βρίσκεται στα χέρια του Σόιμπλε. Για την κυβέρνηση, το γερμανικό «όχι» μοιάζει σαν να της τραβούν το σωσίβιο από τα χέρια, παρότι κατέβαλε το τίμημα. Η προοπτική ελάφρυνσης του χρέους θα ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του μεγάλη βοήθεια» αναφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επικαλείται επίσης έναν οικονομολόγο, ο οποίος είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις και ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, για να εξηγήσει τη γερμανική στάση. «Χάθηκε εμπιστοσύνη στο παρελθόν» λέει και συμπληρώνει ότι «οι μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν, ψηφίστηκαν νέοι νόμοι χωρίς την ενημέρωση των δανειστών, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αχτίδες ελπίδας». «Βασικά εμπόδια για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις παραμένουν η γραφειοκρατία, ο νεποτισμός και μια αναποτελεσματική φορολογική διοίκηση. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο διαφεύγουν φορολογικά έσοδα 11-16 δισ. ευρώ» καταλήγει.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση