HomeΕΛΛΑΔΑΤραυματίστηκε αγοράκι από ανταλλαγή πυρών σε καταυλισμό Ρομά στη Θήβα

Τραυματίστηκε αγοράκι από ανταλλαγή πυρών σε καταυλισμό Ρομά στη Θήβα

Ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες προσαγωγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών, από άγνωστο αριθμό ατόμων, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, εντός Οικισμού στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Μετά από διενέργεια εκτεταμένων και συντονισμένων ερευνών και αναζητήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, προσήχθησαν συνολικά 32 άτομα και συγκεκριμένα :

19 άτομα από τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών και πέριξ αυτού, καθώς και

13 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται επί της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Δελφών (15ο χιλιόμετρο).

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην συμπλοκή, 6 άτομα, ηλικίας 23, 38, 33, 41, 39 και 31 ετών, εκ των οποίων οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικών όπλων.

Επιπλέον αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 39 και 65 ετών, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κοντά στον οικισμό και πέριξ των κατοικιών των συλληφθέντων, συνολικά 5 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένα.

Επίσης, κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από σκάγια στο μάτι ένα οκτάχρονο αγόρι που κατοικεί εντός του Οικισμού, το οποίο διακομίσθηκε για νοσηλεία σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Χτυπάει κόκκινο η παραβατικότητα στο Πυρί

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στην συγκεκριμένη περιοχή χτυπάει κόκκινο. Συγκεκριμένα έχει καταστεί «εφιάλτης» των διερχόμενων οδηγών μια συμμορία Ρομά,  που στήνει καρτέρι στη γέφυρα και ληστεύει.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr θύμα τους έπεσε πρόσφατα και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος. Ο βουλευτής επέστρεφε με το αυτοκίνητό του, το απόγευμα της Κυριακής από την Αθήνα.

Περνώντας από τη γέφυρα, πετάχτηκαν στη μέση του δρόμου νεαροί ρομά με ρόπαλα, τον σταμάτησαν βιαίως και με απειλές τον λήστεψαν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση