HomeHL-SportsΟι πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής μετά το Χ στην Βοσνία

Οι πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής μετά το Χ στην Βοσνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Θυμίζοντας κάτι, από τα παλιά για δεύτερο εκτός έδρας ματς μετά από αυτό με το Βέλγιο, η Εθνική μας, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Βοσνία και παρέμεινε στην δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Μάλιστα, η Εθνική έχασε και τεράστια ευκαιρία με τον Μάνταλο, να πάρει την νίκη, αλλά και πάλι πρόκειται για ένα θετικότατο αποτέλεσμα που την κρατά σε τροχιά πρόκρισης.

Με 4 αγωνιστικές να απομένουν, πρωταρχικός και ρεαλιστικός στόχος της Εθνικής είναι να παραμείνει στην δεύτερη προνομιούχο θέση.

Για να γίνει αυτό και δεδομένου ότι έχουν γίνει και οι 2 αναμετρήσεις με την Βοσνία, πρέπει η Ελλάδα να πάρει παραπάνω βαθμούς από τους Βαλκάνιους για να προκριθεί αυτή στα μπαράζ.

Με 3 στα 4 ματς από αυτά που απομένουν να είναι εντός έδρας και το εκτός να είναι στην Κύπρο, το παιχνίδι-κλειδί για την πρόκριση της Εθνικής μας, είναι αυτό με το Βέλγιο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια, είναι με την Εσθονία εντός στις 31 Αυγούστου, η αναμέτρηση στην Κύπρο στις 7 Οκτωβρίου και τέλος με το Γιβραλτάρ εντός, στις 10 Οκτωβρίου.

Το Βέλγιο, θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόκριση της Εθνικής μας και για έναν ακόμα λόγο.

Είναι ίσως η μόνη ομάδα, που μπορεί ρεαλιστικά να κόψει βαθμούς από την Βοσνία στα εναπομείναντα παιχνίδια, κάνοντας έτσι ευκολότερο το έργο της ομάδας του Σκίμπε.

Η Βοσνία, ναι μεν έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά, Κύπρο, Γιβραλτάρ και Εσθονία εκτός έδρας, αλλά είναι ποιοτικότερη ομάδα και από τις 3 και το παιχνίδι στη Ζένιτσα με το Βέλγιο στις 7 Οκτωβρίου μπορεί να κρίνει τα πάντα.

Οι παλικαρίσιες ισοπαλίες λοιπόν σε Βοσνία και Βέλγιο, που μπορούσαν να είναι και νίκες, οδηγούν την ομάδα του Σκίμπε προς τα μπαράζ.

Η Ελλάδα δείχνει να βρίσκει κάτι από το παλιό καλό της πρόσωπο. Σφιχτή άμυνα, πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και ολοένα αυξανόμενη ομοιογένεια, είναι τα στοιχεία που είναι ικανά να φέρουν την Εθνική μας σε μέρες Σάντος.

Μια παρουσία ακόμα και στα μπαράζ μιας μεγάλης διοργάνωσης, που με μια καλή κλήρωση μπορεί να φέρει και την πρόκριση, θα επαναφέρει την ομάδα μας στο υψηλότερο επίπεδο μετά το σοκ των προηγούμενων προκριματικών.

Αρκετά μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης λοιπόν της Εθνικής μας στα μπαράζ για το Μουντιάλ, φτάνει να διατηρήσει το καλό πρόσωπο των 6 πρώτων αγωνιστικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση