HomeHL-WorldΤουρκία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε τμήμα χωροφυλακής

Τουρκία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε τμήμα χωροφυλακής

Τουλάχιστον 3 οι τραυματίες – Νεκρός ο δράστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή στην επαρχία Μπατμάν στα νοτιολανατολικά της Τουρκίας, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από ένα τμήμα της χωροφυλακής.

Σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, μεταξύ των τραυματισμένων είναι δύο στρατιώτες και ένας πολίτης ενώ δράστης φαίρεται να είναι Κούρδος μαχητής, ο οποίος οδήγησε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα από ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας και το ανατίναξε μπροστά από το τμήμα στον τομέα Μπεκιρχάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μαχητής είναι νεκρός ωστόσο δε δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και εικάζεται ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το PKK.

Το πρωί της Παρασκευής, δύο μαχητές του PKK έκλεψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του τοπικού δημάρχου, ο οποίος δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του εκείνη τη στιγμή, λένε οι αναφορές από το γραφείο του κυβερνήτη.

Ένας δάσκαλος που βρισκόταν σε ένα άλλο αυτοκίνητο σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας περαστικός τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει πως οι ένοπλοι διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση