HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά για κυβέρνηση: Η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη

Γεννηματά για κυβέρνηση: Η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη

«Οσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η κυρία Φώφη Γεννηματά προειδοποιώντας τα στελέχη της πλειοψηφίας πως «Δεν θα πάτε μακριά. Η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη».

«Μας λέγατε ότι με την ψήφιση των προηγούμενων μέτρων ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα και πως με την ψήφιση έρχεται η λύση χρέους. Δύο δεσμεύσεις, δύο ψέματα.

Σας έμεινε η ταπείνωση με την ψήφιση διατάξεων που περιέχουν κρυφές περικοπές» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Βουλή για να προσθέσει: «Μας διαβεβαιώνατε ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν μετά το 2018. Διαψεύσατε τους εαυτούς σας. Περικοπές και πάγο στον πάγο. Την ίδια ώρα τα στοιχεία είναι τραγικά. Περίπου 8/10 συνταξιούχοι ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Πάει περίπατο και το 2018 ως ημερομηνία επιστροφής των συλλογικών συμβάσεων. Θα το καθορίσει και αυτό ο Τόμσεν. Δίνετε την δυνατότατα στους δανειστές να φέρνουν νωρίτερα και την μείωση αφορολόγητου».

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε πως καταψηφίζει τις νέες διατάξεις και πως το κόμμα της «δεν είναι διατεθειμένο να νομιμοποιήσει την διαδικασία».

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση οδεύει προς μια ακόμα ήττα για το χρέος και πως «Οι δεσμεύσεις για υψηλά πλεονάσματα εγκλωβίζουν την χώρα σε διαρκή λιτότητα ή grexit».

«Οσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο. Να αφήσουν τα παραμύθια για συνεννόηση στο και πέντε» ανέφερε σε άλλο σημείο και συνέχισε «τους βλέπουμε σήμερα να επανέρχονται με νέο αφήγημα. Αρχίσατε τα παραμύθια περι ανάπτυξης και επενδύσεων. Με τα λόγια χτίζετε ανώγια. Δεν θα πάτε μακριά. Η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη. Μόνο κυβέρνηση ευρείας λαϊκής συναίνεσης και συνεργασίας μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Αδύναμες κυβερνήσεις σε καθεστώς πόλωσης και διχασμού θα βρεθούν σε νέα αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αρνούνται την συνεννόηση γι αυτό ζητάμε την αλλαγή συσχετισμών και την ενδυνάμωση της Δημ. Συμπαράταξης σε κοινωνία και Βουλή»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση