HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να ξεκινήσουν γρήγορα

Γερμανία: Ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να ξεκινήσουν γρήγορα

Δεν σχολιάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H γερμανική κυβέρνηση παρακολούθησε στενά τις βρετανικές εκλογές στις οποίες η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απώλεσε την πλειοψηφία αλλά δεν θα σχολιάσει το αποτέλεσμά τους την ώρα που η Βρετανία επιχειρεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Ούρλικε Ντέμερ είπε: «η γερμανική κυβέρνηση φυσικά και παρακολούθησε τις εκλογές πολύ στενά, όπως συμβαίνει πάντα με τόσο στενούς και σημαντικούς εταίρους, αλλά από ευγένεια και σεβασμό δεν θα σχολιάσω το αποτέλεσμα τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης».

Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και υπάρχουν οδηγίες και χρονοδιάγραμμα γι’ αυτές και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με αυτό… Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις να μπορέσουν να ξεκινήσουν γρήγορα γιατί η περίοδος των δύο ετών ήδη έχει ξεκινήσει και μπορεί να παραταθεί μόνο ομόφωνα».

Γκάμπριελ: Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία ήταν μια αποδοκιμασία για τη θέση της Μέι υπέρ ενός σκληρού Brexit

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε πως οι εκλογές στη Βρετανία κατέληξαν σε μια αποδοκιμασία για τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη θέση της υπέρ ενός «σκληρού» Brexit.

«Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε καταστήσει αυτές τις εκλογές σχεδόν μια ψήφο υπέρ του Brexit»» δήλωσε ο Γκάμπριελ, «βρίσκω πως το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι ”διεξαγάγετε δίκαιες διαπραγματεύσεις και σκεφτείτε αν είναι πραγματικά καλό για τη Βρετανία να εξέλθει με αυτό τον τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Η Μέι που είχε πλειοψηφία 17 εδρών στο απερχόμενο Κοινοβούλιο, είχε προκηρύξει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές με την ελπίδα ότι θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική ισχύ της για να διαπραγματευθεί ένα «σκληρό» Brexit με τους «27» από τις 19 Ιουνίου, έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ.

Όμως τελικά έχασε την πλειοψηφία μετά τις εκλογές.

«Δεν μπορώ παρά να ελπίζω ότι θα υπάρξει γρήγορη κατάληξη στην οικοδόμηση μιας κυβέρνησης με την οποία να μπορούμε να διαπραγματευθούμε σοβαρά», είπε ο Γκάμπριελ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση