HomeHL-GreeceΓαλλική πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος – Στην Αθήνα ο Λεμέρ

Γαλλική πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος – Στην Αθήνα ο Λεμέρ

Επίσκεψη του γάλλου υπουργού Οικονομικών την Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για γαλλική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα του ελληνικού χρέους κάνει λόγο η «Καθημερινή».

Έτσι, αναμένεται επίσκεψη τη Δευτέρα στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Η γαλλική πρόταση συνδέει τον ρυθμό ανάπτυξης με το εύρος της ελάφρυνσης του χρέους. Στην περίπτωση, δηλαδή, που η ανάπτυξη είναι χαμηλή και επιβεβαιώνονται τα αρνητικά σενάρια του ΔΝΤ, τότε η επέκταση της αποπληρωμής των δανείων και της περιόδου χάριτος να είναι η μεγαλύτερη δυνατή, δηλαδή ακόμη και μέχρι τα 15 ή τα 17 χρόνια. Σε περίπτωση όμως που η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα θετική, τότε η επέκταση και η περίοδος χάριτος να είναι ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές.

Όπως, όμως, αναφέρεται στο δημοσίευμα η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με σκεπτικισμό στην ΕΕ με αξιωματούχους της Κομισιόν να λένε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή από τη γερμανική πλευρά ή να αποδειχθεί αρκετή για να μεταπείσει το ΔΝΤ.

Η γαλλική πλευρά εκτιμά πως, αν υπάρχει η παραπάνω αναφορά στα συμπεράσματα του Eurogroup, τότε θα δοθεί και η σαφήνεια που απαιτείται από την ΕΚΤ στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, επιτρέποντας στην Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση