HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός Ολυμπιακός 71-58.

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός 71-58.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πέμπτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ την Κυριακή  θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ότι αφορά την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Basket League. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με σκορ 71-58, ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 και πλέον ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στο τελευταίο ματς.

Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετική άμυνα υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε 23 λάθη, αριθμός απαγορευτικός προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στη νίκη. Παράλληλα, οι «πράσινοι» είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Καλάθη να σκοράρει 14 παρά τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε. Τους ίδιους σημείωσε και ο Σίνγκλετον, ο οποίος «κατέβασε» και 9 ριμπάουντ, ενώ 13 σκόραρε ο Τζέιμς και 12′ ο Μπουρούσης. Για τον Ολυμπιακό διασώθηκε ο Έρικ Γκριν, που ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο παρκέ και κατάφερε να προηγηθεί 4-0 με βολές από τους Τζέιμς και Γκιστ. Ο Ολυμπιακός μείωσε με καλάθι του Πρίντεζη και βολή του Γιάνγκ, όμως το τρίποντο του Σίνγκλετον έφερε τους «πράσινους» στο 7-3. Ένα γκολ-φάουλ του Γιάνγκ έφερε το ματς στο 7-6, ενώ η συνέχεια είχε την υπογραφή του Μπουρούση, ο οποίος με 6 πόντους έφερε το «τριφύλλι» στο 15-11. Για τους «ερυθρόλευκους» μεσολάβησε ένα τρίποντο του Μάντζαρη, ενώ το 18-11 του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με τρίποντο του Καλάθη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει δύο φορές στον πόντο, 18-17 με βολές του Σπανούλη και 21-20 με τρίποντο του Γκριν, όμως οι παίκτες του Πασκουάλ με τον Καλάθη και τον Τζέιμς ξέφυγαν με 6 (26-20) αρχικά και 8 (30-22) στη συνέχεια. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε από τους Γκριν και Πρίντεζη (30-26), όμως το ημίχρονο έκλεισε με τους «πράσινους» να φτάνουν στη μέγιστη υπέρ τους διαφορά 39-28 (+11).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε απόλυτα, καθώς ανάγκασε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να υποπέσουν σε πολλά φάουλ, ενώ κατάφερε να σκοράρει 20 πόντους και να προηγηθεί με +20 (59-39). Γκιστ, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Μπουρούσης σκόραραν, ενώ για τους Πειραιώτες ο Γκριν ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός συνέχισε να στηρίζεται αποκλειστικά στον Έρικ Γκριν, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε πολυφωνία στην επίθεση. Μπορεί προς το τέλος του αγώνα οι «πράσινοι» να επαναπαύθηκαν, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μειώσουν σε 65-52 στα 4:15’’ πριν τη λήξη. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν περαιτέρω και έτσι έφτασαν στην τελική επικράτηση με το σκορ στο 71-58.

Ο Νίκος Παππάς απέναντι σε Γιάνγκ και Σπανούλη
Ο Νίκος Παππάς απέναντι σε Γιάνγκ και Σπανούλη

 

Μάχη Μπιρτς - Σίνγκλετον
Μάχη Μπιρτς – Σίνγκλετον

 

Ο Γκιστ σκοράρει για τον Παναθηναϊκό
Ο Γκιστ σκοράρει για τον Παναθηναϊκό


Τα δεκάλεπτα:
18-11, 39-28, 59-39, 71-58.
.
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ):
Σίγκλετον 14 (2τρ., 9ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (3).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):
Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 3, Γουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1τριπ, 8ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1).

Το άλεϊ ουπ κάρφωμα του Γκιστ απέναντι στον Μιλουτίνοφ
Το άλεϊ ουπ κάρφωμα του Γκιστ απέναντι στον Μιλουτίνοφ

 

Ο Παππάς μαρκάρει τον Σπανούλη
Ο Παππάς μαρκάρει τον Σπανούλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση