HomeΚΡΗΤΗΜόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού υποσχέθηκε ο Π. Πολάκης

Μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού υποσχέθηκε ο Π. Πολάκης

Τι είπε για ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη Παύλου και του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Αναπληρωτή Υπουργού.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης της Επιτροπής Έρευνας και Χαρακτηρισμού Εργατικών Ατυχημάτων που υφίστατο στον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, δεδομένης της εκκρεμότητας πολλών περιπτώσεων θανατηφόρων ατυχημάτων καθώς και αρκετών περιπτώσεων επαγγελματικών ασθενειών, για τα οποία καθυστερεί ο χαρακτηρισμός ως εργατικά ατυχήματα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο λοιπό επικουρικό προσωπικό, ζητώντας από τον κ. Πολάκη να εξετάσει το ενδεχόμενο της παράτασης των συμβάσεων τους. Τέλος, τόνισε ότι ακόμα και αν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις υπάρχουν προβλήματα που αφορούν στην κάλυψη κενών ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι αναφορικά με την Επιτροπή Έρευνας και Χαρακτηρισμού Εργατικών Ατυχημάτων και Επαγγελματικών ασθενειών, θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου αυτή να συγκροτηθεί και να αρχίσει να συνεδριάζει το αμέσως επόμενο διάστημα. Τέλος, ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βαρδάκη ότι θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για το λοιπό επικουρικό προσωπικό αλλά και ότι θα προκηρυχθούν και άλλες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση