HomeHL-GreeceΕπεισόδια στα Ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς

Επεισόδια στα Ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς

Προσήχθη συμβολαιογράφος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση επικράτησε και αυτή την Τετάρτη (7/6) στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης όταν μέλη των  κινημάτων που αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς ήρθαν σε αντιπαράθεση με συμβολαιογράφους.

Αρχικά οι πολίτες  που βρίσκονταν στον χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών για  να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς ήρθαν τετ α τετ με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι κάθονταν κοντά στο κυλικείο.

Όταν ένας διαδηλωτής φώναξε ότι οι συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό ηλεκτρονικά από το κυλικείο, επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους  να διώχνουν έξω από το κτήριο τους συμβολαιογράφους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν ένας από τους διαμαρτυρόμενους κατήγγειλε ότι μια συμβολαιογράφος τον έσπρωξε βίαια.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ζήτησαν τη σύλληψη της συμβολαιογράφου για βιαιοπραγία και η γυναίκα προσήχθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, μεταξύ των 25 πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, οι 15 αφορούσαν σπίτια, πρώτες κατοικίες, ενώ οι υπόλοιποι αφορούσαν επιχειρήσεις.

eirhnodikeia-pleisthriasmoi-5

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε και στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου της Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μέλος του Συντονισμού ανέβηκε στην έδρα και απαίτησε από τους συμβολαιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα να αποχωρήσουν.

Η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τον διαδηλωτή. Οι υπόλοιπο συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει για αρκετή ώρα ένταση τόσο στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου , όσο και έξω από αυτή, ενώ προς την έδρα πετάχτηκε και μπουκάλι με νερό. Την ίδια στιγμή οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν.

Άνδρες της Αστυνομίας προσπάθησαν να συλλάβουν δύο άτομα, ωστόσο με παρέμβαση των μελών του συντονισμού δεν τα κατάφεραν.

Ματαίωσαν τον πλειστηριασμό καταστήματος Λαρισαίου

https://www.youtube.com/watch?v=KyO1hNDjhBQ

https://www.youtube.com/watch?v=R4Or6AeVf3M

Όπως αναφέρει το Onlarissa.gr, με δυναμική τους παρέμβαση το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, δεκάδες μέλη οργανώσεων και φορέων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις περιουσιών, ματαίωσαν την προγραμματισμένη για σήμερα διαδικασία πλειστηριασμού, εκ μέρους τραπεζικού ιδρύματος, του καταστήματος Λαρισαίου επιχειρηματία, για οφειλή 69.000 ευρώ.

Πηγή βίντεο: Thestival

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση