HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος στρατηγικής σημασίας έργα για την Κρήτη

Επί τάπητος στρατηγικής σημασίας έργα για την Κρήτη

Επαφές Ν. Ηγουμενίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις είχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με τα σημαντικά και στρατηγικής σημασίας έργα και υποδομές της Κρήτης. Συγκεκριμένα, ΒΟΑΚ, δρόμος Ηράκλειο-Μεσαράς, οδικά έργα στη Χερσόνησο, αεροδρόμιο Ηρακλείου, αλλά και μικρότερα έργα τοπικής ανάπτυξης βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των σημερινών επαφών.

Ειδικότερα, νωρίς το πρωί ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων κ. Γιώργο Αγαπάκη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στην πορεία υλοποίησης τμημάτων του ΒΟΑΚ, του δρόμου Ηράκλειο-Μεσαρά και των οδικών έργων της περιοχής της Χερσονήσου, όσο και στην κατεύθυνση της άμεσης άρσης τεχνικών δυσκολιών και ολοκλήρωσης των έργων εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

hgoymenidhs2

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε το Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», συναντώντας στο γραφείο του τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργο Πλιάκα. Ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τα έργα που αφορούν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε ότι έχουν εγκριθεί η αντικατάσταση του κλιματισμού, η αυτοματοποίηση του ιμάντα αποσκευών αλλά και κονδύλια για έργα υποδομής του υπάρχοντος αεροδρομίου.

Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν επίσης τα θέματα της πορείας της παραχώρησης εκτάσεων, αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και το θέμα του ιατρείου του αερολιμένα ως ιατρείο σε πύλη εισόδου της χώρας. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην εύρυθμη λειτουργία του «Νίκος Καζαντζάκης» μέχρι την οριστική ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας  για το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης και την ανακοίνωση του Προσωρινού Ανάδοχου του έργου – εξέλιξη που φέρει την σφραγίδα της σημερινής Κυβέρνησης.

hgoymenidhs3

Τέλος, ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο συζήτησε μια σειρά από πτυχές που αφορούν κρίσιμα έργα της Κρήτης, μεταξύ αυτών και ο ΒΟΑΚ, αλλά και η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για ειδικότερα έργα τοπικής ανάπτυξης, όπως το κτίριο του «Μουσικού Εργαστηρίου» στο Χουδέτσι, και αλλά θέματα που άπτονται της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση