HomeΕΛΛΑΔΑΤζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απόφαση για λειτουργία 38 διοδίων στην Εγνατία

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απόφαση για λειτουργία 38 διοδίων στην Εγνατία

Συγκαλεί σύσκεψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας την απόφαση «της κυβέρνησης και της Εγνατία Οδός ΑΕ να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν συνολικά 38 σταθμούς διοδίων στο μεγαλύτερο οδικό άξονα της Βόρειας Ελλάδας».

Σε γραπτή δήλωσή του υποστηρίζει ότι «η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη αποτελεί αναπτυξιακή ταφόπλακα όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα, καθώς ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας είναι ο μεταφορικός, τουριστικός, συγκοινωνιακός και εξαγωγικός μοχλός της».

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία 18 μετωπικών και 20 πλευρικών διοδίων είναι αντιαναπτυξιακή, καθώς οι επιπτώσεις της στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία θα είναι δραματικές και προβλέπει επιβάρυνση του κλάδου των εξαγωγών, του τουρισμού, των εγχώριων μεταφορών και μετακινήσεων και των οικονομικών των νοικοκυριών.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ζητά την επανεξέταση του θέματος και γνωστοποιεί ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό θα συγκαλέσει την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη των τεσσάρων Περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση