HomeHL-9Τιμήθηκαν οι βετεράνοι πρωταθλητές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Τιμήθηκαν οι βετεράνοι πρωταθλητές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τιμητικές βραβεύσεις από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη έγιναν πριν λίγο σε ειδική εκδήλωση στη Περιφέρεια παρουσία των «αστεριών» βετεράνων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, πρωταθλητών “Inter For Ever” και της Εθνικής Ελλάδας  “2004 Legends Team” που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Λισαβόνα. Η Περιφέρεια αναγνωρίζοντας την προσφορά στον αθλητισμό και τις επιτυχίες των βετεράνων παικτών των δυο ομάδων, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης βράβευσε με τιμητικές πλακέτες στα πρόσωπα όλων, τους εκπροσώπους-επικεφαλής της Ίντερ και της Εθνικής Ελλάδος Φραντζέσκο Τόλντο και Άγγελο Μπασινά. Οι βετεράνοι των δυο ομάδων χειροκροτήθηκαν  από τους παριστάμενους αθλητικούς παράγοντες, προεδρείο της ΕΠΣΗ με επικεφαλής τον Νίκο Τζώρτζογλου, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη κ.α. ενώ όλοι κάλεσαν τους πολίτες της Κρήτης να δώσουν το παρόν απόψε στις 20:30 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο ποδοσφαιρικό αγώνα των δυο ομάδων   “2004 Legends Team”- “Inter For Ever” που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

perifereia-inter-2

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του αγώνα που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό ευχαριστώντας τους ποδοσφαιριστές, τους διοργανωτές που μαζί με την Περιφέρεια, Δήμο Ηρακλείου, ΕΠΣΗ και χορηγούς κάνουν πράξη τον αγώνα, μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

perifereia-inter-3

«Είναι πολύ σημαντικό που δυο κορυφαίες ομάδες του κόσμου η Εθνική Ελλάδας “2004 Legends Team” και η “Inter For Ever” έρχονται στη Κρήτη για ένα κοινωνικό σκοπό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το αποψινό παιχνίδι, εμείς αισθανόμαστε την ικανοποίηση αλλά και την συγκίνηση όταν βλέπουμε τους πρωταθλητές του 2004 που έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα, τους Έλληνες ανά τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Έχουμε αποδείξει ότι πάντα σε συνεργασία με τους φορείς της Κρήτης, για το αποψινό παιχνίδι με το Δήμο Ηρακλείου, την ΕΠΣΗ, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να οργανώνουμε με επιτυχία μικρά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός, είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού από το ξεκίνημα μας πιστέψαμε στον αθλητισμό, και ως Περιφέρεια, και τα τελευταία χρόνια κάνουμε σημαντικά έργα υποδομών γιατί θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους ανθρώπους στον αθλητισμό. Ένα κορυφαίο παιχνίδι που γίνεται σήμερα προσελκύει τον κόσμο, τους νέους ανθρώπους, είναι μια οικογενειακή γιορτή, και πάνω από όλα να προσφέρουμε αυτό το χαμόγελο σε κάποιους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

perifereia-inter-3

Ο εκπρόσωπος των βετεράνων της Ίντερ Φραντσέσκο Τόλντο ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την βράβευση, τονίζοντας ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι συγκινημένοι για την παρουσία τους στη Κρήτη για φιλανθρωπικό σκοπό. Παράλληλα πρόσφερε ως δώρο στον Περιφερειάρχη συλλεκτική φανέλα της Ίντερ με υπογραφές των παικτών.

Ανάλογες ευχαριστίες εκφράστηκαν και από τον Άγγελο Μπασινά προς τον Περιφερειάρχη για την τιμητική βράβευση ενώ του πρόσφερε επίσης φανέλα με την υπογραφές των Ελλήνων βετεράνων παικτών.

perifereia-inter-4

Σε δήλωση στα ΜΜΕ ο Άγγελος Μπασινάς ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με την ομάδα του 2004 σκεφτήκαμε την Κρήτη ως πρώτη προτεραιότητα γιατί έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, πολύ καλές αναμνήσεις, και θεωρούμε ότι μας είχε δώσει και μια ώθηση παραπάνω, είχαμε πετύχει τους στόχους μας με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε και πάλι στη Κρήτη, ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του, όσους βρεθούν απόψε στο γήπεδο, και ο σκοπός είναι ιερός, θέλουμε να προσφέρουμε και εμείς και ο κόσμος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση