HomeΚΡΗΤΗΠροβολή της Κρήτης από δημοφιλή εκπομπή στο Βέλγιο

Προβολή της Κρήτης από δημοφιλή εκπομπή στο Βέλγιο

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρήτη θα διαφημίζεται στο Βέλγιο σε λίγες ημέρες ως ένας ιδανικός ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός καθώς με επιτυχία  ολοκληρώθηκαν στο νησί μας τα γυρίσματα από κορυφαίο τηλεοπτικό συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής “iComme” του τηλεοπτικού σταθμού RTL Belgium. Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της απόδοσης των δράσεων τουριστικής προβολής και με γνώμονα την δυναμική και στοχευμένη παρουσία της Κρήτης στα media του εξωτερικού, η  Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε  το Βέλγικο τηλεοπτικό συνεργείο για την πραγματοποίηση ειδικού τηλεοπτικού αφιερώματος στην Κρήτη από τον τηλεοπτικό σταθμό RTL Belgium και συγκεκριμένα από την εκπομπή “iComme”. Το RTL Belgium ,όπως έγινε γνωστό ,είναι από τα πλέον δημοφιλή τηλεοπτικά κανάλια του Βελγίου, με 2.700.000 τηλεθεατές. Η εκπομπή “iComme” προβάλλεται καθημερινά σε prime time ζώνη (πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων) και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Βέλγικο κοινό. Ο μέσος όρος τηλεθέασης κάθε εκπομπής είναι 365.800 άτομα.

perifreia-belgoi-2

Σκοπός της εκπομπής, όπως τονίστηκε, είναι η παρουσίαση της ποικιλομορφίας του Κρητικού τουριστικού προϊόντος μέσα από τους κατοίκους της και των δυνατοτήτων που προσφέρει ως πολυδιάστατος προορισμός διακοπών. Η εκπομπή η οποία επικεντρώνεται στα αξιοθέατα της Κρήτης, τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού και την Κρητική διατροφή, προγραμματίζεται να μεταδοθεί την περίοδο μεταξύ 11 και 17 Ιουνίου 2017, περίοδος που θεωρείται ιδανική για την ενίσχυση των κρατήσεων προς την Κρήτη. Η Κρήτη άλλωστε ,σύμφωνα στοιχεία του τουριστικού κλάδου, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βέλγων τουριστών, όπως διαπιστώθηκε και από το σύνολο των αφίξεων στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων για το 2016, καταλαμβάνοντας θέση στο top ten των διεθνών αφίξεων ανά χώρα προέλευσης και στα δυο αεροδρόμια.

perifreia-belgoi-1

Κατά την παραμονή του στο νησί και χάρη στον άψογο σχεδιασμό του 5ήμερου προγράμματος από τα στελέχη των τμημάτων τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης το Βέλγικο τηλεοπτικό συνεργείο είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να προβάλλει τις αμέτρητες επιλογές καταλυμάτων και υπηρεσιών που παρέχει η Κρήτη, να θαυμάσει την απαράμιλλη εναλλαγή τοπίων, να έρθει σε επαφή με τις ποικίλες δραστηριότητες κοντά στην φύση, να απολαύσει τη ξεχωριστή γαστρονομία και να εντυπωσιαστεί από την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του. Χαρακτηριστικό δε είναι το σχόλιο του παρουσιαστή της εκπομπής Jacques Vandenbiggelaar ότι «Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Η Κρήτη είναι από τα λίγα μέρη που θα ερχόμουν ευχαρίστως να ζήσω».

Την δημοσιογραφική αποστολή υποδέχθηκαν στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην παρουσία του μεγάλου Βελγικού τηλεοπτικού καναλιού και στην σημαντικότητα της προβολής ως ιδανικό και ασφαλής προορισμός το νησί μας μέσω της δημοφιλούς εκπομπής. Ειδικότερα  ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης  δηλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η προβολή της Κρήτης από ένα κανάλι τόσο δημοφιλές στη χώρα του και μια εκπομπή με τόσο υψηλή τηλεθέαση. Το βέλγικο συνεργείο αναζήτησε ξεχωριστούς τόπους και σημεία της Κρήτης, με σκοπό να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητές της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα τόσο στο φυσικό περιβάλλον της όσο και στο μοναδικό τρόπο ζωής και διατροφής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση