HomeHL-WorldΔύο συλλήψεις για τρομοκρατία στη Βρετανία

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στη Βρετανία

Η μια για το Μάντσεστερ, η άλλη για το Λονδίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ατόμων τα οποία συνελήφθησαν ξεχωριστά, το ένα για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ και το άλλο για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε ένα άτομο στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στο πλαίσιο των ερευνών της για τo μακελειό σε στάδιο του Μάντσεστερ τον περασμένο μήνα όπου σκοτώθηκαν 22 άτομα.

«Ο 38χρονος συνελήφθη ως ύποπτος ποινικών αδικημάτων που αφορούν τον Νόμο Περί Τρομοκρατίας, και παραμένει υπό κράτηση», είπε η αστυνομία της περιοχής του Μάντσεστερ σε ανάρτησή της στο Tweeter. «Η σύλληψη είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων και δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για το αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Ήταν η 19η σύλληψη υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας της 22ας Μαϊου που προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής Σαλμάν Αμπέντι ενδέχεται να είχε αποθηκεύσει τα υλικά για τη συναρμολόγηση της βόμβας σ’ ένα Nissan Micra.

Σύλληψη και για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άντρα στα ανατολικά του Λονδίνου, σε εφαρμογή της ειδικής νομοθεσίας για την τρομοκρατία και στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται την αιματηρή επίθεση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

«Αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου, πραγματοποίησαν έρευνα μετά την έκδοση εντάλματος, σε διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα», ανέφερε σχετικά ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

«Συνελήφθη 30χρονος ύποπτος για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων», τόνιζε η ίδια ανακοίνωση.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση