HomeHL-WorldΟι Βρετανοί στις κάλπες την Πέμπτη: Στη μία μονάδα η διαφορά Μέι – Κόρμπιν

Οι Βρετανοί στις κάλπες την Πέμπτη: Στη μία μονάδα η διαφορά Μέι – Κόρμπιν

Οι περισσότεροι «δείχνουν» Μέι για τη νίκη στις εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε νωπές τις μνήμες από το τελευταίο τυφλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου, οι Βρετανοί οδηγούνται εκ νέου στις κάλπες με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η μάχη μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών θα κριθεί στο νήμα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προκήρυξε πρόωρες εκλογές με στόχο να ενισχύσει την πλειοψηφία των Συντηρητικών ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το προβάδισμα των Τόρις παρότι αρχικά ήταν τεράστιο, έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Το κόμμα των Συντηρητικών εμφανίζεται αποδυναμωμένο έναντι του Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν με την Μέι να κατηγορείται δριμύτατα από τους πολιτικούς της αντιπάλους για τις περικοπές στον αριθμό των αστυνομικών που έκανε όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το ινστιτούτου «Survation» για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου «ITV» δείχνει ότι, οι Συντηρητικοί έχουν προβάδισμα έναντι των Εργατικών μία μόλις μονάδα. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στην ίδια δημοσκόπηση η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν έξι μονάδες. Ωστόσο, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία δείχνουν ότι το κόμμα της Μέι θα κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές της Πέμπτης.

Κι ενώ το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές η πρωθυπουργός της χώρας έχει ήδη διαβεβαιώσει τον βρετανικό λαό ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που θα αρχίσουν τη 19η Ιουνίου, έντεκα ημέρες μετά τις εκλογές.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση