HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: “Αρμένιοι και Κούρδοι ενωμένοι”

Ν. Λυγερός: “Αρμένιοι και Κούρδοι ενωμένοι”

Έχουν όφελος να λειτουργήσουν ενωμένοι ως στρατηγικό μείγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραδοσιακά και οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι έχουν συνηθίσει να αντιστέκονται μόνοι τους ενάντια στις βαρβαρότητες του τουρκικού καθεστώτος. Και οι δύο λαοί έχουν, όμως, δίκαιες διεκδικήσεις σε περιοχές που καταπατούνται εδώ και δεκαετίες από την Τουρκία.

Με τον πόλεμο στο Ιράκ και στη Συρία βλέπουμε πρακτικά ότι οι Κούρδοι αλλάζουν τα δεδομένα, διότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Πρέπει, όμως, να ξέρουμε ότι ταυτόχρονα και στο ίδιο πλαίσιο υπάρχουν και Αρμένιοι μαχητές που αντιστέκονται στην ίδια βαρβαρότητα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της Τουρκίας προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να μην ενωθούν αυτοί οι Κούρδοι με τους άλλους που βρίσκονται στα Κατεχόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι καλό να αντιληφθούν και οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι ότι πρέπει να αλληλοβοηθηθούν, διότι οι στόχοι τους αλληλοσυμπληρώνονται μέσα σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα.

Έτσι αντί να περιμένουν ο καθένας την απελευθέρωση του καθενός ξεχωριστά, έχουν και οι δυο όφελος να λειτουργήσουν ενωμένοι ως στρατηγικό μείγμα για να καταφέρουν ένα αποτέλεσμα που θα είναι και πιο σταθερό.

Διότι η ουσία της ελευθερίας όταν την έχεις αποκτήσει είναι πάντα πώς μπορείς να την κρατήσεις στην συνέχεια, ενώ έχεις εχθρούς που θα κάνουν τα πάντα για να σε κατασπαράξουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση