HomeHL-EconomyΣτις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση του επενδυτή για την Εθνική Ασφαλιστική

Στις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση του επενδυτή για την Εθνική Ασφαλιστική

Calamos exxin και fosun οι διεκδικητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον προτιμητέο επενδυτή στην Εθνική Ασφαλιστική με τις πληροφορίες για την ανάδειξη της κοινοπραξίας Calamos Εxin να μην επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και να διαψεύδονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που εξέτασε τις δεσμευτικές προσφορές που υπέβαλαν τόσο η Calamos Exin όσο και η κινεζική Fosun δεν οριστικοποιήσε τη διαδικασία. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν λίγες ακόμη ημέρες για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η ΕΤΕ θα πουλήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο αγοραστής θα καταβάλει τίμημα και για την απόκτηση για 10 χρόνια των εργασιών bank assurance αλλά και την επέκταση της συγκεκριμένης συμφωνίας για επιπλέον πέντε χρόνια.

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από τους συμβούλους Goldman Sachs και JP Morgan. Το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι 75%, ενώ από το τίμημα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι από την πώληση ο μέτοχος δεν θα εγγράψει ζημιά, καλύπτοντας τη λογιστική αξία στην οποία έχει εγγράψει την εταιρεία στα βιβλία του και η οποία είναι κοντά στα 650 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος με επιστολή του προς την ΕΤΕ και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ανέφερε ότι θα θεωρούσε θετική έκπληξη να καταλήξει η Εθνική Ασφαλιστική στο ελληνοαμερικανικό σχήμα Calamos Exin. Η τελευταία φέρεται να έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά και όλα δείχνουν ότι θα αναδειχτεί ως ο προτιμητέος επενδυτής, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και εκπλήξεις.

Πάντως με την ανακοίνωση του προτιμητέου επενδυτή θα κλείσει μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, μπήκε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (τριών από την Κίνα – Gongbao, Wintime, Fosun – και της κοινοπραξίας Calamos – Exin) στις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνεται κατόπιν διπλού γύρου διαπραγματεύσεων με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, Fosun και J. Calamos – Exin Group.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση