HomeHL-SportsΤο καθήκον του στην τελευταία έξοδο ο ΟΦΗ

Το καθήκον του στην τελευταία έξοδο ο ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Κρητικοί έφυγαν νικητές με 2-0 από την έδρα της ΑΣΑ σε ένα ματς που η ζέστη δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων

Με νίκη στέφθηκε η τελευταία φετινή έξοδος για τον ΟΦΗ. Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν βοήθησαν τις δύο ομάδες, αφού η ζέστη στην Καρδίτσα δυσκόλευες τις προσπάθειες των παικτών, οι Κρητικοί επικράτησαν με 2-0 της ΑΣΑ την Κυριακή  και πλέον στοχεύουν στους τρεις βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Αιγινιακό μπροστά στο κοινό τους.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε, αφού η ομάδα του Παπαδόπουλου μπορεί να στοχεύει μόνο στην 4η θέση, ενώ και οι Καρδιτσιώτες εξασφάλισαν και μαθηματικά την προηγούμενη αγωνιστική την σωτηρία.

Ο ΟΦΗ, πάντως, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε άλλο ένα τρίποντο στην – όψιμα – πολύ καλή πορεία του στο πρωτάθλημα και ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο υψηλός.

Άλλωστε, ο Γιάννης Μάγγος βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν τον είχαν τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, ξεκινώντας βασικούς τους Γεωργαντζά, Ξέρρα και Μυργιώτη, ενώ ως αλλαγή πέρασε στην πορεία και ο νεαρός Τζέλλος.

Έπειτα από ένα υποτονικό πρώτο τέταρτο, όπου οι δύο ομάδες χρειάστηκαν για να προσαρμοστούν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τον διαιτητή, μάλιστα, στην πορεία του ματς να κάνει διαλείμματα για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές, οι Κρητικοί πήραν τα ηνία και δεν τα έχασαν ποτέ.

Ο Όστοϊτς απείλησε πρώτος, αλλά ο Γεωργαντζάς του είπε «όχι» στο 17’, ενώ η ΑΣΑ «απάντησε» λίγο αργότερα με τον Ξέρρα, αλλά ο Όστοϊτς επενέβη για να στείλει την μπάλα κόρνερ.

Το 1-0 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 31ο λεπτό, όταν ο Βαλλιάνος έβγαλε τη σέντρα και ο Βουό έπιασε την καρφωτή κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ πίεσε και για δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Κιάσσου στο 33’ πέρασε άουτ, με το 0-1 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Μιλοσάβλιεφ συνέχισε να είναι απειλητικός και στην επανάληψη, όπως και οι Βουό και Μάνος, με τον τελευταίο να έχει «χρυσή» ευκαιρία για το 2-0 στο 63’, αλλά ο εξαιρετικός Γεωργαντζάς τον νίκησε στο τετ α τετ.

Η πίεση απέδωσε τελικά καρπούς δύο λεπτά αργότερα, με δημιουργό πάλι τον Βαλλιάνο που συνδυάστηκε υποδειγματικά με τους Βουό και Όγκμποε, πριν η μπάλα φτάσει στον Μιλοσάβλιεφ που με πλασέ έκανε το 2-0, που διατηρήθηκε μέχρι τέλους, αφού ο Γεωργαντζάς αποδείχθηκε ξανά ανίκητος στη συνέχεια, προς μεγάλη απογοήτευση κυρίως του Μάνου που είχε ευκαιρίες να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Δραγάτης (Χαλκιδικής), με βοηθούς τους Γιώργο Κελάζογλου (Χαλκιδικής) και Αθανάσιο Μαλανδρη (Χαλκιδικής), ενώ 4ος ήταν ο Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών).

Κίτρινη: 75’ Μάιγκα

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Γεωργαντζάς, Καραγιάννης, Τζάνης, Μάιγκα, Δημόπουλος, Σμίλτος, Χαλκιαδάκης, Βουκομάνοβιτς (78′ Τζέκος), Ξέρρας (51′ Ντεμπελέ), Μπιτέλης, Μυργιώτης (67′ Τζέλλος).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δαύκος, Νάστος, Μιλοσάβλιεφ (82′ Μπουρσέλης), Όστοϊτς, Βουό, Μάνος, Κομεσίδης, Αντουκόρ (62′ Χίσι), Κιάσσος, Βαλλιάνος (88′ Κοιλιάρας), Όγκμποε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση