HomeHL-9Αντιδράσεων…συνέχεια για την «τιμωρία» των μαθητών με κοινωνική εργασία

Αντιδράσεων…συνέχεια για την «τιμωρία» των μαθητών με κοινωνική εργασία

Από μαθητές σχολείων της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχει κοπάσει ακόμη, όπως φαίνεται ο θόρυβος, που προκάλεσε η “τιμωρία” μαθητών γυμνασίου στο Ρέθυμνο με κοινωνική εργασία, επειδή είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πράξη αυτή του γυμνασιάρχη του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος να καταγγείλλει τους μαθητές και στη συνέχεια να τιμωρηθούν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων φορέων και συλλόγων του νησιού, αλλά ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ζητούσε να αρθεί η ποινή που επιβλήθηκε στους μαθητές.

Αυτή τη φορά μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζουν το γεγονός.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Με μια πρωτοφανή απόφαση το Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ουΓυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου. Οι μαθητές καταδικάστηκαν επειδή τόλμησαν στην αρχή της χρονιάς να τεθούν επικεφαλής της κινητοποίησης του σχολείου τους.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε 15χρονα παιδιά που κινητοποιήθηκαν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλους τους μαθητές και δε θα τους κοιτάζει στην τσέπη των γονιών τους.

Οι μαθητές του σχολείου κινητοποιήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα του σχολείου, διεκδικούσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές για τα εργαστήρια , δημιουργία τμήματος ένταξης για συμμαθητές τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να τρομοκρατήσει μαθητές που αγωνίστηκαν για το αυτονόητο τους δικαίωμα στην μόρφωση. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση δείχνει ότι στόχος της συγκυβέρνησης, του κράτους και της ΕΕ είναι να καταστέλλεται όποιος σηκώνει κεφάλι ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, των αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Συνδέεται με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στα πλαίσια του 4ου μνημονίου και βάζει πρόσθετα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Αν νομίζουν ότι με αυτά τα μέτρα ο λαός θα κάθεται παθητικά να δέχεται τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους είναι γελασμένοι. Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι όσα μέτρα καταστολής και να πάρουν, δεν τρομοκρατείται.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ουΓυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν.

5μελή και 15μελή από σχολεία της Κρήτης. 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου,Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου,Γυμνάσιο Καντάνου”

Την “τιμωρία” των μαθητών του γυμνασίου Ρεθύμνου καταγγέλλουν και τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

«Η ‘Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων για τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Το δικαστήριο ανηλίκων επέβαλε τους μαθητές σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, ως αναμορφωτικό μέτρο για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις του σχολείου τους.

Η παραπομπή των μαθητών σε δίκη έγινε έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, επειδή τόλμησαν στην αρχή της χρονιάς να τεθούν επικεφαλής της κινητοποίησης, για τα οξυμένα προβλήματα του σχολείου τους, διεκδικώντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές για τα εργαστήρια, δημιουργία τμήματος ένταξης για συμμαθητές τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική, αποδεικνύοντας ότι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έμεινε κενό γράμμα, αφού στη πράξη- και με τις χειρότερες μεθόδους – από τη συγκυβέρνηση στήνονται νέα “μαθητοδικεία” ενώ υποκριτικά διατυμπάνιζε ότι θα σταματούσε.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ανοίγει το δρόμο για να καταστέλλεται οποιαδήποτε φωνή αμφισβητεί τους μονόδρομους των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να μπαίνει μέσα στους χώρους που ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νεολαία, είναι αυτή που υπερασπίζεται το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία. Δεν θα τους περάσει.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση