HomeHL-9Αλλάζουν τα δεδομένα στην αστυνόμευση της Κρήτης…μετά την αναδιάρθρωση

Αλλάζουν τα δεδομένα στην αστυνόμευση της Κρήτης…μετά την αναδιάρθρωση

Μετά από πολύχρονες συζητήσεις υλοποιείται το Προεδρικό Διάταγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης μετά από δεκαετίες συζητήσεων και αναβολών με τα μέχρι τώρα δεδομένα της αστυνόμευσης σε ολόκληρο το νησί να αλλάζουν και νέες υπηρεσίες να αναλαμβάνουν…δράση.

Από την αρχή που ο σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης ανακοινώθηκε, οι αντιδράσεις μεταξύ των ενστόλων της Κρήτης ήταν ποικίλες, καθώς αστυνομικά τμήματα και σταθμοί είτε καταργούνται είτε μετακινούνται οι έδρες τους.

Εκτός από τις μετονομασίες ορισμένων αστυνομικών τμημάτων, τα οποία συγχωνεύονται, οι κυριότερες αλλαγές αφορούν στην ίδρυση της Άμεσης Δράσης και στα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, τα οποία μέχρι τώρα υπάγονταν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ενώ τώρα θα ανήκουν διοικητικά στη διεύθυνση αστυνομίας του κάθε νομού του νησιού.

Συγκεκριμένα η έδρα του ΤΑΕ Ηρακλείου μετακινείται στις Αρχάνες, ενώ του ΤΑΕ Μεσσαράς στους Αγίους Δέκα.

Το ΤΑΕ Αποκορώνου καταργείται και μετακινείται στο ΤΑΕ Χανίων, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Τέλος το ΤΑΕ Λασιθίου θα λειτουργεί πλέον με έδρα τη Νεάπολη.

Θετική και πολλά προσδοκώμενη είναι η ίδρυση της Άμεσης Δράσης σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ θετικά κρίνεται και το γεγονός ότι αναβαθμίζονται και αυτονομούνται τα τμήματα της Ομάδας Ειδικών Αποστολών και της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Δείτε τι προβλέπεται για την Κρήτη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

«Σήμερα (03.06.2017) ξεκινάει η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τη δημιουργία ευέλικτων μηχανισμών άμεσης επέμβασης, τη βελτίωση των υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και την έμφαση στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ολοκληρώθηκαν οι μεταβολές που επέρχονται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και από σήμερα (03.06.2017) αρχίζει η λειτουργία των νεοσυσταθεισών Υπηρεσιών».

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση