HomeΚΟΣΜΟΣΞένα λείψανα βρέθηκαν στο φέρετρο του εκλιπόντα προέδρου της Πολωνίας

Ξένα λείψανα βρέθηκαν στο φέρετρο του εκλιπόντα προέδρου της Πολωνίας

Στο πλαίσιο νέας έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λείψανα άλλων δύο ανθρώπων ανακαλύφθηκαν από τις πολωνικές Αρχές στο φέρετρο του εκλιπόντα προέδρου της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με περισσότερους από 90 νεκρούς το 2010.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ερευνητών, εκτός από το φέρετρο του Κατσίνσκι, ακόμα 11 φέρετρα θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος βρέθηκαν να περιέχουν οστά από ξένες σορούς, από το σύνολο των 24 φέρετρων που εξετάστηκαν συνολικά.

Η εντολή για την επανεξέταση των σορών, προκειμένου να ριχθεί επιπλέον φως στα αίτια του δυστυχήματος, δόθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν το νυν κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, «Νόμος και Δικαιοσύνη», του οποίου ηγείται ο αδελφός του Λεχ Κατσίνσκι, Γιάροσλαβ, επανήλθε στην εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10 Απριλίου 2010 στο Σμόλενσκ, στη δυτική Ρωσία, όταν ο πιλότος του προεδρικού αεροσκάφους προσπάθησε να το προσγειώσει υπό πυκνή ομίχλη. Μέχρι σήμερα, αρκετά στελέχη του κόμματος πιστεύουν ότι η συντριβή του αεροσκάφους δεν ήταν δυστύχημα, και ότι είτε προκλήθηκε ηθελημένα από τους Ρώσοτυς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είτε ήταν το αποτέλεσμα έκρηξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πολλά χρόνια, οι ρωσικές αρχές αρνούνται να παραδώσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους υποστηρίζοντας ότι διεξάγουν την δική τους έρευνα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση