HomeHL-9Απειλεί με Σύνοδο Κορυφής το Μαξίμου

Απειλεί με Σύνοδο Κορυφής το Μαξίμου

Αντεπίθεση με διαρροές από την κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο Μαξίμου τα απανωτά χτυπήματα από τους δανειστές εν όψει του επικείμενου Eurogroup.

Βλέποντας στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι το ένα αίτημά του μετά το άλλο απορρίπτονται από τους Ευρωπαίους, ακόμη και μέσα σε ένα κλίμα επιθετικών σχολίων, όπως αυτό που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την κυβέρνηση (ότι αυτή φταίει για τα προβλήματα των Ελλήνων), επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, «απειλώντας» με προσφυγή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 22 Ιουνίου.

Με διαρροή του το Μαξίμου σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με δηλώσεις και εκτιμήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι απομακρύνεται ο στόχος της ποσοτικής χαλάρωσης υποστήριξε πως τέτοιες πρακτικές κάνουν εύκολη την επιλογή… απόρριψης μιας τέτοιας πρότασης.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για το νέο κρίσιμο Eurogrοup της 15ης Ιουνίου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση στο τραπέζι πέραν αυτής που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου στις Βρυξέλλες. Δηλαδή, να ενταχθεί το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς πρόγραμμα δανείου αλλά με stand by arrangement. Με άλλα λόγια, θα γίνουν εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος είπε ότι αυτό δεν αποκλείει το γεγονός να υπάρξει μια μεγαλύτερη αποσαφήνιση των μέτρων για το ελληνικό χρέος και προέβλεψε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε στις 15 Ιουνίου σε απόφαση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση