Βυθισμένη στο πένθος ολόκληρη η Κρήτη αποχαιρετά σήμερα το σπουδαίο τέκνο της που σφράγισε με την παρουσία του το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

agia-magdalhnh-mhtsotakhs3

Χιλιάδες Κρητικοί, όλων των ηλικιών, συρρέουν από το βράδυ της Τέταρτης, οπότε και έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα η σορός του πρώην Πρωθυπουργού, ώστε να αποτιμήσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο, που αγάπησε όσο κανείς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά.

agia-magdalhnh-8

Δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή τα παιδιά, τα εγγόνια του, αλλά και στενοί συνεργάτες του.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας έφτασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και ο γνωστός επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

mhtsotakhs-naos-5 mhtsotakhs-naos-4

Με C-130 στην Κρήτη

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στα Χανιά λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Αμέσως μετά, η πομπή με τη σορό και αφού άγημα απέδωσε τιμές, κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας.

xania-mhtsotakhs

Εκεί η σορός του πρώην Πρωθυπουργού έχει τεθεί σε λαικό προσκύνημα, μέχρι το σήμερα το μεσημέρι που θα ξεκινήσει η διαδρομή του προς το νεκροταφείο του Αργουλιδέ, όπου θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα. Η εξόδιος ακολουθία

Με τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ένωσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αφού στις εκδηλώσεις αποχαιρετισμού του παραβρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Με το κατευόδιο που ταιριάζει στους κατά τον Θουκυδίδη Επιφανείς, το «Αθάνατος» χιλιάδες πολίτες συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έξω από τη Μητρόπολη τη Αθήνας και έως το αυτοκίνητο που μεταφέρει τη σορό του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Από κει, με C- 130 και συνοδεία των παιδιών και των εγγονιών του, έκανε το τελευταίο του ταξίδι στα Χανιά, όπου σήμερα θα ταφεί πλάι στη σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη του Μαρίκα. Η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί και χιλιάδες άνθρωποι απηύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό στον πολιτικό άνδρα που σφράγισε με την παρουσία του εξήντα και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικού βίου.

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης αποχαιρέτισε τον πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τον πολιτικό άνδρα και την βαριά κληρονομιά- παρακαταθήκη που αφήνει στον τόπο μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Παραστάτες στη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν βρακοφόροι της Κρήτης.

kyriakos3

Όμως, την ύστατη ώρα το σκεπασμένο με τη Γαλανόλευκη φέρετρο σήκωσαν στους ώμους τους τα εγγόνια του εκλιπόντος, αποδίδοντάς του την πρέπουσα τιμή.

Στα χέρια του, ο επί σαράντα χρόνια έμπιστός του άνθρωπος, η «σκιά του», Μανούσος Γρυλλάκης, κράτησε τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τον συνόδευσε και αυτή τη φορά, όπως έκανε πάντα, στο αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση