HomeΚΟΣΜΟΣΠούτιν στην Le Figaro: Δεν πρέπει η Δύση να εφευρίσκει φανταστικές ρωσικές απειλές

Πούτιν στην Le Figaro: Δεν πρέπει η Δύση να εφευρίσκει φανταστικές ρωσικές απειλές

Μια απίστευτη συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την συνάντησή του στις Βερσαλλίες με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχτηκε να δώσει μόνο μια συνέντευξη στην γαλλική Le Figaro.

Την αποκλειστική συνέντευξη πήραν ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Alexis Brézet, και ο διπλωματικός συντάκτης Renaud Girard, την Δευτέρα. Η συνέντευξη δόθηκε στο εντυπωσιακό ρωσικό Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού.

«Η μοναδική προοπτική είναι η συνεργασία σε όλους τους τομείς. Ακόμη και στα θέματα ασφάλειας». Αυτή ήταν η απάντηση του Πούτιν όταν τον ρώτησαν για τις επιφυλάξεις της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.

«Στην Ευρώπη γίνονται επιθέσεις. Στη Ρωσία γίνονται επιθέσεις. Στο Βέλγιο γίνονται επιθέσεις», δήλωσε ο Πούτιν, εις απάντησιν όσων είπε ο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για «ρωσική απειλή».

Για τον ρώσο πρόεδρο το πρόβλημα νούμερο 1 είναι η τρομοκρατία.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ο ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι «δεν πρέπει να εφευρίσκει κανείς φανταστικές απειλές προερχόμενες από την Ρωσία», όπως π.χ. «η απειλή του υβριδικού πολέμου».

«Προκαλείτε φόβο στον ίδιο σας τον εαυτό. Βασίζεστε σε φανταστικά δεδομένα», δήλωσε ο Πούτιν.

Αυτή η επίσκεψη στην Γαλλία επέτρεψε στον Πούτιν να επαναλάβει κατηγορηματικά το εξής: ότι η Ρωσία είναι ένας αδιαφιλονίκητος σύμμαχος για να επανέλθει η ασφάλεια στον χαοτικό κόσμο μας.

«Συμφωνώ με τον Μακρόν και για την «κόκκινη γραμμή» που έθεσε εναντίον κάθε χρήσης χημικών όπλων στην Συρία», δήλωσε κατηγορηματικά ο ρώσος πρόεδρος.

«Ναι, συμφωνώ. Εναντίον κάθε δύναμης που θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πρέπει η διεθνής κοινότητα να έχει μια κοινή πολιτική η οποία θα έκανε την εν λόγω χρήση αδύνατη, τόσο απλά», είπε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι και η αντιπολίτευση του Μπασάρ Αλ Ασαντ μπορεί να κάνει χρήση τέτοιων όπλων.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση