HomeΚΟΣΜΟΣIαπωνία: Ο πρωθυπουργός ομολόγησε παράλληλες αποδοχές από εκπαιδευτικό οργανισμό

Iαπωνία: Ο πρωθυπουργός ομολόγησε παράλληλες αποδοχές από εκπαιδευτικό οργανισμό

Στο διάστημα που ήταν βουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο ‘Αμπε δήλωσε σήμερα ότι λάμβανε αποδοχές και ήταν εκτελεστικό μέλος ενός εκπαιδευτικού οργανισμού στενού φίλου του, ο οποίος άνοιξε προνομιακά ένα νέο τμήμα σε πανεπιστήμιο της Οκαγιάμα.

Μιλώντας σε επιτροπή της ‘Ανω Βουλής, ο ‘Αμπε είπε ότι λάμβανε 140.000 γεν (1.260 δολάρια) τον χρόνο με τη μορφή ετήσιων αποδοχών από το εκπαιδευτικό ίδρυμα Kake, το οποίο λειτουργεί σήμερα το πανεπιστήμιο της Οκαγιάμα. Στο πανεπιστήμιο αυτό δόθηκε μεγάλη επιχορήγηση για να ανοίξει ένα νέο τμήμα κτηνιατρικής. «Ήμουν υπεύθυνος ελέγχου ή κάτι άλλου στο ίδρυμα για ένα-δυο χρόνια μετά το 1993, όταν είχα εκλεγεί βουλευτής», σημείωσε ο ‘Αμπε.

Ο πρόεδρος του Kake Κοτάρο Κάκε είναι γνωστός ως στενός φίλος του πρωθυπουργού. Το πανεπιστήμιο της Οκαγιάμα επελέγη από την κυβέρνηση να ανοίξει νέα κτηνιατρική σχολή για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια, στην περιοχή Ehime.

Η αποκάλυψη ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έπαιρνε αποδοχές από τον Οργανισμό του πανεπιστημίου ενόχλησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η περιοχή είναι μία από τις στρατηγικές ειδικές οικονομικές ζώνες της Ιαπωνίας, που έχει πολύ χαλαρότερες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση