HomeΕΛΛΑΔΑΑνάληψη ευθύνης για την έκρηξη σε τράπεζα στην οδό Σανταρόζα

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη σε τράπεζα στην οδό Σανταρόζα

Τι αναφέρει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στο κείμενό της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας στις 12/12/16 και για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19/4/17».

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε κείμενο που υπογράφει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» με τίτλο «Καμία ανοχή σε όσους παζαρεύουν τις ζωές μας», το οποίο δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Το συγκεκριμένο κτήριο της Eurobank στεγάζει τον τομέα καθυστερήσεων μέσω του οποίου φακελώνονται οι δανειολήπτες και οι περιουσίες τους, απειλώντας με κατάσχεση όσους έχουν στις μαύρες λίστες τους», αναφέρεται ακόμη στο κείμενο.

«Εδώ και αρκετούς μήνες επαναλήφθηκε η μονότονη φάρσα της «διαπραγμάτευσης», με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παίζει το συνηθισμένο της ρόλο, αυτόν του εκπροσώπου και υπηρέτη της ντόπιας αστικής τάξης και του μόνιμου καρπαζοεισπράκτορα των ιμπεριαλιστών δανειστών. Η νέα συμφωνία, όπως και όλα τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στοχεύουν στο ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ώστε να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανάκαμψη στις πλάτες του λαού. Το συνολικό πακέτο των μέτρων και των «αντίμετρων» που συμφωνήθηκαν χρεώνει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στα συνήθη υποζύγια, στους εργαζόμενους και τους άνεργους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους. Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν σωρευτικά στο μνημονιακό χείμαρρο και να επιβαρύνουν ακόμα περισότερο το λαϊκό εισόδημα», σημειώνουν επίσης οι συντάκτες του κειμένου.

«Να οργανώσουμε την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση πριν συνθλιβούμε κάτω από τη Σιδερένια Φτέρνα του κεφαλαίου, πριν συρθούμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι στο νέο παγκόσμιο σφαγείο που ετοιμάζει ο ιμπεριαλισμος!», γράφουν επίσης.
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση