HomeHL-9Διαμαρτύρονται για την… “εργοδοτική εγκληματικότητα”

Διαμαρτύρονται για την… “εργοδοτική εγκληματικότητα”

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαμαρτύρονται για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αλλά και την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, που οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών εργατικών ατυχημάτων, που σε αρκετές περιπτώσεις στοιχίζουν τις ζωές εργατών και οικοδόμων.

Ο λόγος για τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, τα οποία προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι στο εργοτάξιο της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο τραυματίστηκε σοβαρά και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ένας 40χρονος αλλοδαπός εργάτης, πατέρας τριών παιδιών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο των Οικοδόμων, αναφέρει:

«Αν και η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει στα τάρταρα, η εργοδοτική εγκληματικότητα έχει απογειωθεί. Γίνεται φανερό ότι και για αυτήν την κυβέρνηση, όπως και για όλες τις προηγούμενες, μόνη τους έννοια είναι το πώς θα κερδίζουν οι εργοδότες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενισχύει με διάφορα προγράμματα το μεγάλο κεφάλαιο, διατηρεί σε πλήρη ισχύ όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Από την άλλη, κρατάει υποστελεχωμένους τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπάρχουν, με τις όποιες αρμοδιότητες έχουν απομείνει, έτσι ώστε οι εργολάβοι να είναι ανεξέλεγκτοι στους χώρους δουλειάς και τα εργοτάξια να θυμίζουν «Συρία». Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Για ό,τι πέφτει στην αντίληψη τους να ενημερώνουν το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Παράλληλα να ενισχύουμε το μέτωπο απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει σαν μηχανές παραγωγής κερδών και να προτάσσουμε τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση