HomeHL-9Χωρίς απώλειες το Νοσοκομείο Χανίων…μετά την κυβερνοεπίθεση

Χωρίς απώλειες το Νοσοκομείο Χανίων…μετά την κυβερνοεπίθεση

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς απώλειες καθώς αποκαταστάθηκαν οι όποιες βλάβες αντιμετωπίσθηκε η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στις 15 Μαίου.

Η κυβερνοεπίθεση μέσω του κακόβουλου λογισμικού “WannaCry” έπληξε κυρίως το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών του νοσοκομειακού ιδρύματος.

Όμως από τις υπηρεσίες του ιδρύματος υπήρχαν αντίγραφα του συνόλου σχεδόν των αρχείων, τόσο ηλεκτρονικά αλλά και σε έντυπη μορφή με αποτέλεσμα 15 ημέρες μετά το συμβάν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στον τομέα αυτό του Νοσοκομείου.

Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Μηνάς Βουλγαρίδης σημείωσε πως «όλα τα αρχεία ανακτήθηκαν, εκτός από κάποια αρχεία που έχουν να κάνουν με το προσωπικό που ξαναγράφονται από την αρχή. Η ζημιά που υπέστη το Νοσοκομείο ήταν ότι κάποιοι εργαζόμενοι δούλεψαν κάποιες ώρες παραπάνω προκειμένου να γίνει η ανάκτηση του υλικού και να ξαναγραφούν κάποια αρχεία. Όμως δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στη λειτουργιά του ιδρύματος.»

Σημειώνεται πως με βάση του κανονισμούς λειτουργίας του δημοσίου σε κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές, όπως είναι τα νοσοκομεία, η ενέργεια, οι τηλεποικοινωνίες κ.α είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας, ενώ πολλά από αυτά βρίσκονται σε υπολογιστές που δεν συνδέονται με το διαδίκτυο προκειμένου να αποφεύγονται οι επιθέσεις τέτοιου είδους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση