HomeHL-9Τα αρχαία, το χασίς και τα εκρηκτικά…τον έστειλαν στη φυλακή

Τα αρχαία, το χασίς και τα εκρηκτικά…τον έστειλαν στη φυλακή

Μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε τελικά ο 51χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς έκρυβε στο σπίτι του αρχαία, όπλα, εκρηκτικά και ναρκωτικά.

Ο 51χρονος κατά την απολογία του φαίνεται ότι δεν έπεισε και μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την περασμένη Πέμπτη ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, για οπλοκατοχή και για κατοχή πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Ως προς τα αρχαία υπάρχει δεύτερη δικογραφία με τον εισαγγελέα να περιμένει την εκτίμηση των αρχαιολόγων για να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Τα «ευρήματα» των αρχών

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το μεσημέρι όταν οι αρχές, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, έκαναν έλεγχο στο σπίτι του 51χρονου.

Ο 51χρονος είχε διαφόρων ειδών ναρκωτικών – από κοκαΐνη, χασίς έως και χασισέλαιο – διαφόρων ειδών όπλων – από χειροβομβίδα έως τόξο και χιλιάδες σφαίρες – εκρηκτικών αλλά και δεκάδες αρχαία αντικείμενα της Ελληνιστικής και κλασικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν: 21,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.472 γραμμάρια χασίς, 20,7 γραμμάρια χασισέλαιου, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χειροβομβίδα με πυροδοτικό μηχανισμό, πυροκροτητής, 3 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας συνολικού μήκους 244,5 cm, βαλίστρα με διόπτρα και βέλος, 189 σφαίρες, 17 tazer, •34 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας και συνολικά 20 αρχαία αντικείμενα (αγγεία, ποτήρια, ειδώλια, αγαλματίδια, λυχνάρια) Ελληνιστικής και κλασσικής περιόδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση