HomeΕΛΛΑΔΑ«Αν μείνει η πρόταση Σόιμπλε για το χρέος να μην την υπογράψουμε»

«Αν μείνει η πρόταση Σόιμπλε για το χρέος να μην την υπογράψουμε»

Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρόταση η κυβέρνηση να μην υπογράψει την πρόταση για το χρέος που της δόθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου κατέθεσε στο δημόσιο διάλογο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν δεν υπάρξει κάποιο γραπτό κείμενο που να απεικονίζει την πρόθεση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και της περιόδου χάριτος και της επιστροφής αυτών που κέρδισε η ΕΚΤ και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, νομίζω ότι δεν πρέπει να υπογράψουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο πρωθυπουργός είπε ότι αν δεν έχουμε μια λογικά αντιμετωπιση της βιώσιμης αποπληρωμής του χρέους δεν ισχύει και η συμφωνία που έχουμε κάνει» προσθέτοντας ότι «και ο Τσακαλώτος είπε ότι το κείμενο που μου δώσατε δεν το υπογράφω».

Επιχειρώντας να εξηγήσει ακόμα περισσότερο το συλλογισμό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν μπορεί και να μας κατηγορούν για ηττοπάθεια και να μας κατηγορούν ότι σπρώχνουμε τη χώρα στο γκρεμό».

Έκανε λόγο ακόμα για «συμπαιγνία» ανάμεσα στη Γερμανία, το ΔΝΤ και την Ολλανδία «που έλεγε το παράλογο να είναι το ΔΝΤ παρών στη συμφωνία αλλά η πρόταση του Ταμείου για το χρέος δεν πρέπει να εισακουστεί».

«Πρέπει να δούμε τι πάει την Ευρώπη μπροστά. Αυτό που θα την πάει είναι να υπάρξει ελάφρυνση σε μια χώρα όπως έγινε με τη Γερμανία» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση