HomeΚΟΣΜΟΣΑπίστευτο: Συνέλαβαν 10χρονο επειδή απήγγειλε ποιήματα

Απίστευτο: Συνέλαβαν 10χρονο επειδή απήγγειλε ποιήματα

Τραβούσαν το παιδί οι αστυνομικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στη Μόσχα η βίαιη σύλληψη ενός 10χρονου αγοριού, που απήγγειλε ποιήματα σε δρόμο στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία κατηγορεί τον Οσκαρ Μιρόνοφ για επαιτεία, κάτι που απαγορεύεται, ενώ στο βίντεο της σύλληψης το αγόρι φώναζε «Σώστε με!», την ώρα που αστυνομικοί το μετέφεραν δια της βίας σε περιπολικό.

https://www.youtube.com/watch?v=44VUs1Vmvhw

Ο πατέρας του 10χρονου διαβεβαίωσε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του διάβαζε ποιήματα για να δουλέψει το υποκριτικό ταλέντο του και ότι η μητριά του τον παρακολουθούσε, καθισμένη σε ένα γειτονικό παγκάκι. Εκείνη ήταν που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και ακολούθησε το παιδί στο αστυνομικό τμήμα, όπου έμειναν για τέσσερις ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Ovdinfo που παρακολουθεί τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη Ρωσία.

Η Επιτροπή Έρευνας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τόσο τις ενέργειες των αστυνομικών όσο και των γονιών του παιδιού. Έρευνα για την υπόθεση διεξάγει και η αστυνομία της Μόσχας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα δημοσιογράφος της εφημερίδας Μοσκόφσκι Κομσομόλετς είχε πλέξει το εγκώμιο του Όσκαρ, αναρτώντας και ένα βίντεο του στο Facebook. Στο βίντεο αυτό ο μικρός απαγγέλλει τον περίφημο μονόλογο «Να ζει κανείς ή να μην ζει» από τον Αμλετ του Σαίξπηρ, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αρμπάτ. Ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Μίνκιν αποκάλεσε τον Όσκαρ «πρίγκιπα του δρόμου» και «ήρωά του», προσθέτοντας ότι ορισμένοι περαστικοί του έδιναν χρήματα αλλά ότι ο 10χρονος δεν ζητιάνευε.

Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν είπε ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του παιδιού. Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, στον πατέρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ρουβλιών (περίπου 8 ευρώ) για μη άσκηση της γονικής εποπτείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διαφήμιση
Διαφήμιση