HomeHL-9Η κρητική γη «υποδέχεται» τους ήρωές της

Η κρητική γη «υποδέχεται» τους ήρωές της

«Έπεσαν» στην Κύπρο το 1794

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη γενέτειρά τους επιστρέφουν οι ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο τα λείψανα των οποίων έφτασαν χθες στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης.

Πρόκειται για νεκρούς της τορπιλακάτου «Φαέθων» που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη το 1964, για νεκρούς του αεροσκάφους «Νοράτλας» που καταρρίφθηκε το 1974 στη Λευκωσία και άλλους νεκρούς από μάχες με τους Τούρκους.

Η κρητική γη «υποδέχεται» σήμερα τον ανθυπασπιστή Πεζικού Μανούσο Τριανταφυλλίδη και τον καταδρομέα Στέφανου Τζιλιβάκη.

Στις Ποταμιές ο Μ. Τριανταφυλλίδης

Ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης έχασε τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο τις Ε.Λ.ΔΥ.Κ από τους Τούρκους εισβολείς στη Μάχη του 2ου Αττίλα στην Κύπρο.

Η άφιξη των οστών του θα γίνει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι. Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων (δίπλα στο ναό).

Στα Χανιά ο Στ. Τζιλιβάκης

Αυτή την ώρα στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία των λειψάνων του καταδρομέα Στέφανου Τζιλιβάκη ο οποίος θυσιάστηκε για την πατρίδα, στην Κύπρο το 1974.

Θα ακολουθήσει η ταφή με στρατιωτικές τιμές στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.

Τα λείψανα από το πλοίο θα κατευθυνθούν για απόδοση τιμών στο στρατόπεδο «Αποστολάκη», 1η ΜΑΛ, από εκεί που έφυγε, πριν σαράντα τρία (43) χρόνια ως Λοχίας Καταδρομών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση