HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Πάμε με τα δεδομένα 18 ομάδων για τη νέα σεζόν…»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Πάμε με τα δεδομένα 18 ομάδων για τη νέα σεζόν…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι είπε για το σενάριο δύο ομίλων ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής

Χωρίς αλλαγές ως προς το πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα πορευθεί η Β’ Εθνική, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, λοιπόν, ανέφερε ότι οι ομάδες θα μείνουν 18, όπως όλα δείχνουν, αφού το σενάριο να γίνουν δύο όμιλοι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί από τη στιγμή που στην ΕΠΟ δεν υπάρχει διοίκηση, αλλά διοικούσα επιτροπή.

Μιλώντας την Παρασκευή  στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3, ο Λ. Λεουτσάκος ανέφερε: «Δεν έχουμε απαντήσει ακόμα. Εμείς προσπαθούμε να κλείσουμε κάποιες χορηγίες και κάποια οικονομικά μέτωπα για του χρόνου, για να ξέρουμε περίπου τι έχουμε. Εμείς περιμένουμε να βρεθούμε όλοι μαζί, η ΕΠΟ, η Πολιτεία. Έχουμε τα όπλα για να μπορούν οι ομάδες μας να αμυνθούν. Εμείς πάμε με τα δεδομένα 18 ομάδων για τη νέα σεζόν.

Στο συμβούλιό μας είχαμε το πει το σενάριο δύο ομίλων. Αυτό έγινε κατόπιν της πρότασης της Σούπερ Λιγκ για το πόσες ομάδες θα ανεβαίνουν και πόσες θα πέσουν. Εμείς τότε πήραμε κάποια απόφαση, αλλά είναι ανεπίσημη, όπως και της Σούπερ Λιγκ είναι ανεπίσημη. Δεν μας έχει καλέσει η ΕΠΟ. Κι εμείς έχουμε τις εντάσεις μας. Η πρόταση της Σούπερ Λιγκ μας βρίσκει αντίθετους.

Βασικό είναι να υπάρχει διοίκηση στην ΕΠΟ. Δεν υπάρχει διοίκηση, αλλά μια διοικούσα επιτροπή. Αν γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, πώς θα αποφασιστούν αλλαγές, άρα πάμε με τα δεδομένα που έχουμε τώρα. Εκτός αν μας καλέσει κάποιος. Κι εμείς έχουμε άμυνα ως Β’ Εθνική για να αντιδράσουμε. Δεν θα αφήσουμε τις ομάδες μας χωρίς προστασία».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τα προβλήματα της Β’ Εθνικής: «Η κατηγορία φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, τα οποία τα βρήκε. Τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν έσοδα, τηλεοπτικά και παράγοντες που ήθελαν να δώσουν χρήματα στο πρωτάθλημα. Φέτος πέσαμε σε μια δύσκολη συγκυρία, δεν υπήρχαν χορηγίες, δεν υπήρχαν λεφτά, άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είχαμε προβλήματα οικονομικά και υπαρξιακά. Υπήρχε ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει καθόλου το πρωτάθλημα και να διαλυθεί η λίγκα.

Βρέθηκαν κάποια χρήματα και πήραν μια απόφαση οι πρόεδροι με κόστος να μην πάρουν οι ομάδες λεφτά, για να γίνει μια εξυγίανση από φέτος και τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα να είναι καλύτερο και πιο βιώσιμο.

Εμείς μπήκαμε σε μια δύσκολη καμπή. Τα έσοδα της λίγκας πλέον από τις χορηγίες πάνε αποκλειστικά στο προσωπικό για την εξυγίανση της λίγκας. Κάποιοι άνθρωποι έφυγαν, αλλά δεν έχασαν τα λεφτά τους, πήραν όλα τα δεδουλευμένα τους, δεν έχασαν ούτε μια δραχμή.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Σούπερ Λιγκ και η Φούτμπολ Λιγκ. Θεωρώ πως η μια με την άλλη παρεμφερής. Η Β’ Εθνική είναι αιμοδότης. Οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές προέρχονται από τη Β’ Εθνική. Για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση θα πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί, ΕΠΟ, υπουργός, Σούπερ Λιγκ και η Φούτμπολ Λιγκ για να μιλήσουμε για τα προβλήματα σε όλο το ποδόσφαιρο. Η Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να είναι επαγγελματική, όπως το ορίζει η ΟΥΕΦΑ.

Παλιά είχαμε τον αιμοδότη του ποδοσφαίρου, που ήταν κρατικός, ο ΟΠΑΠ. Βοηθούσε το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα. Τώρα δεν υπάρχει. Είναι πολύ μεγάλο μείον για τη Β’ Εθνική. Η απόκλιση είναι μεγάλη. Πρέπει να βρεθεί ένας χορηγός να στηρίξει το ποδόσφαιρο.

Το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι η Φούτμπολ Λιγκ; Υπάρχουν πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ, που έχουν καταγγείλει θεούς και δαίμονες. Πέρυσι και φέτος αποχώρησαν οι ομάδες που είχαν πέσει από τη Σούπερ Λιγκ. Οι ομάδες που έχουν μείνει στην κατηγορία δίνουν τον αγώνα τους και προσπαθούν να επιβιώσουν».

Για την πληγωμένη αξιοπιστία της κατηγορίας: «Είχαμε 27 φακέλους για στημένα και αθωώθηκαν όλες οι ομάδες. Είναι διασυρμός αυτό που γίνεται για τη Β’ Εθνική. Δεν το δέχομαι αυτό. Φέτος ο αριθμός των Ελλήνων παικτών που παίζουν στη Β’ Εθνική, σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ, είναι πολύ μεγάλος. Δίνουμε μάχη εμείς γι’ αυτό. Μην πανηγυρίζουμε όταν γίνεται Έλληνας ένας ξένος παίκτης. Δεν δέχομαι ότι το κακό του ποδοσφαίρου είναι η Φούτμπολ Λιγκ. Καλά τα λέει η Sportradar, αλλά όλοι αθωώνονται στο τέλος. Με άλλες κατηγορίες ασχολείται;

Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να προστατευτεί το προϊόν. Μπορεί μια ώρα ή μισή πριν από το παιχνίδι να ενημερώσει ότι έχουν παιχτεί πολλά χρήματα και να μη γίνει, να γίνει την επόμενη μέρα. Το θέμα είναι να υπάρχει θέληση, γιατί υπάρχουν και οι παίκτες, ο ΠΣΑΠ. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί, ΕΠΟ, Πολιτεία, να βρεθεί μια λύση».

Για το πότε εκτιμά ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για το σενάριο των δύο ομίλων: «Συζητείται το σενάριο αυτό, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Αν δεν βρούμε μόνιμα έσοδα να βοηθήσει και η Πολιτεία, δεν θα βοηθήσουν σε κάτι οι δύο όμιλοι. Για να γίνουν δύο όμιλοι των 12 ομάδων θα πρέπει να βρεθούν πόροι. Οι πρόεδροι των ομάδων έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα.

Όταν ένας πρόεδρος ξέρει ότι από χορηγούς θα πάρει το 30-40%, θα βάλει τα υπόλοιπα από την τσέπη του, είναι διαφορετικό από το να βάλει μόνος του το 100%. Είναι ευκαιρία να αλλάξουν νοοτροπίες στο ποδόσφαιρο, γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ευχόμαστε μέσα στις επόμενες 10 μέρες να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση