HomeHL-9Διαμαρτύρονται για… μη καταβολή των δεδουλευμένων τους

Διαμαρτύρονται για… μη καταβολή των δεδουλευμένων τους

Παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 10 το πρωί εργαζόμενοι της ΕΛΤΕΡ-ΤΕΚΑΤ, που εκτελούν έργα ηλεκτροδότησης και αποκατάστασης βλαβών στο Ηράκλειο στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή έξι μηνών μισθών, προχωρώντας τις τελευταίες ημέρες σε επίσχεση εργασίας.

Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα τους.

Σε συνάντηση που είχαν με συνδικαλιστές του κλάδου τους ότι εκτός από τους μισθούς δεν έχουν πληρωθεί ούτε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Κι όλα αυτά κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν που η κατανάλωση του ρεύματος αυξάνονται και – όπως αναφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων – «τίθενται σε κίνδυνο πολλές περιοχές κάποιες εκ των οποίων είναι τουριστικές, όπου σε ενδεχόμενη περίπτωση σοβαρής βλάβης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, αφού το προσωπικό ασφαλείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί.

Γι’ αυτό και καλούμε τόσο τον εργοδότη όσο και την Διοίκηση της ΔΕΗ να προσχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποπληρωμή των εργαζομένων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση