HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο ιστορικό ρεκόρ για το bitcoin – Εκτινάχθηκε στα 2.752 δολάρια

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το bitcoin – Εκτινάχθηκε στα 2.752 δολάρια

Στα 200 δολάρια η ημερήσια άνοδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ψηφιακό νόμισμα εκτινάχθηκε πάνω από 10%, στο ιστορικό υψηλό των 2.752 δολαρίων, επίπεδο διπλάσιο από την τιμή στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ εκτινάχθηκε σήμερα το bitcoin εν μέσω ισχυρής ζήτησης στις ασιατικές αγορές, σημειώνοντας μια ημερήσια άνοδο πάνω από 200 δολάρια.

Το ψηφιακό νόμισμα εκτινάχτηκε 10% στο ιστορικό υψηλό των 2.752 δολαρίων, επίπεδο διπλάσιο από την τιμή στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο 45% από την περασμένη Πέμπτη και 180% από τις αρχές του έτους.

Η απότομη άνοδος της τιμής οφείλεται σύμφωνα με αναλυτές σε μια συμφωνία περισσότερων από 50 εταιρειών για την επιτάχυνση της επεξεργασίας των συναλλαγών. Πριν από τη συμφωνία του Digital Currency Group, είχε συσσωρευθεί ένας μεγάλος αριθμός ανεκτέλεστων συναλλαγών λόγω ενός ορίου στα δεδομένα που μπορούσαν να επεξεργαστούν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διαφωνίες για τη σωστή λύση είχαν πυροδοτήσει φόβους ότι το ψηφιακό στοιχείο ενεργητικού κινδύνευε με διάσπαση.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του bitcoin στη Νότια Κορέα εκτοξεύτηκε πάνω από τις 4.000 δολάρια.

Αναλυτές αποδίδουν τη μεγάλη απόκλιση στην τιμή του bitcoin στη Νότια Κορέα στα capital controls και στις αυστηρές πολιτικές για το ξέπλυμα χρήματος που ισχύουν στη χώρα.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση