HomeHL-GreeceΣτην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο φάκελος για τις ΜΚΟ

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο φάκελος για τις ΜΚΟ

Τον προσκόμισε ο Γ. Μουζάλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον πλήρη φάκελλο με τα στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε βάρος της υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για εγκληματικές πράξεις, αναμένεται να προσκομίσει αύριο ή τη Δευτέρα, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Υπήρξε μια καταγγελία για κάποιους που δουλεύανε σε μια ΜΚΟ από την ίδια την ΜΚΟ. Ήρθα σε επαφή με την ΕΕ, με τους ίδιους τους ανθρώπους της ΜΚΟ και η έρευνα θα περάσει, με βάση τον νόμο, στο ελληνικό κράτος», ανέφερε στο περιθώριο συνάντησης στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μουζάλας.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη οργάνωση για την οποία υπήρξε καταγγελία, δεν ήταν απλώς καταγεγραμμένη αλλά είναι μία από τους εταίρους του ECHO, (δηλαδή του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σε ένα από τα ανθρωπιστικά του έργα.

«Μία παρατήρηση μόνο», πρόσθεσε ο υπουργός, «αυτή η σκιά να μην βαρύνει τους πάντες και να μην έχει καθολική ισχύ», συμπληρώνοντας ότι οι καταγγελθείσες πράξεις αφορούν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σε κατάχρηση χρημάτων για τους πρόσφυγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση