HomeHL-9Ενώπιον της δικαιοσύνης η χήρα του Κρητικού που δολοφονήθηκε στη Γερμανία

Ενώπιον της δικαιοσύνης η χήρα του Κρητικού που δολοφονήθηκε στη Γερμανία

Ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα σε βάρος της ίδιας και του συντρόφου της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η χήρα του 32χρονου Αντώνη Χριστοφάκη από τη Σίβα, που δολοφονήθηκε με 11 σφαίρες από τον 28χρονο εραστή της συζύγου της τον Νοέμβριο του 2016 στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tiroler Tageszeitung, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη τόσο σε βάρος της Γερμανίδας συζύγου του άτυχου Κρητικού, όσο και στον 28χρονο εραστή της, ο οποίος έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.

Όπως προέκυψε το ζευγάρι είχε οργανώσει από κοινού τη δολοφονία του άτυχου 32χρονου, αν και η ίδια ισχυρίζεται ότι ο Αντώνης ήταν αρκετά επιθετικός και βίαιος προς αυτήν και φοβόταν μήπψς της πάρει την 6χρονη κόρη τους και επιστρέψει στην Κρήτη.

Το χρονικό

Το πτώμα του 32χρονου είχε βρεθεί τυχαία από έναν οδηγό νταλίκας τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου του 2016, στα σύνορα με την Αυστρία, κοντά στο Τιρόλο.

Ο δολοφόνος προσπάθησε να το εξαφανίσει πετώντας το σε μία χαράδρα πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, ωστόσο η πυκνή βλάστηση και τα χιόνια σταμάτησαν την πτώση.

Οι γερμανικές Αρχές διαπίστωσαν ότι από τις 11 σφαίρες του δράστη, οι έξι βρήκαν τον στόχο τους.

Ο Αντώνης Χριστοφάκης από το χωριό Σίβας Ηρακλείου γνώρισε και παντρεύτηκε τη Γερμανίδα σύζυγό του στην Κρήτη, όπου μεγάλωσε η 27χρονη, επειδή οι γονείς της είχαν μείνει εκεί για να δουλέψουν.

Το 2010 απέκτησαν ένα κοριτσάκι και το 2013 πήραν την απόφαση να φύγουν οικογενειακώς για το Οτομπρούν της Γερμανίας.

Η γυναίκα εργαζόταν αρχικά σε βενζινάδικο και τελευταία σε γκισέ πληροφοριών εμπορικού κέντρου, ενώ ο 32χρονος Κρητικός είχε πιάσει δουλειά τον τελευταίο καιρό ως σεκιούριτι και ήταν ενεργό μέλος της Ένωσης Κρητών Μονάχου, όπου τραγουδούσε στη χορωδία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση