HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠαρουσιάζεται το βιβλίο «Διήγησις των τετραπόδων ζώων & Πουλολόγος»

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Διήγησις των τετραπόδων ζώων & Πουλολόγος»

Στο Πολύκεντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βιβλίο «Διήγησις των τετραπόδων ζώων & Πουλολόγος» σε  φιλολογική επιμέλεια του καθηγητή Hans Eideneier, παρουσιάζεται αύριο, στις 8:30 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και τη Θεατρική Ομάδα των Καθηγητών της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Διήγησις των Τετραπόδων Ζώων και ο Πουλολόγος είναι έμμετρες δημώδεις ιστορίες με ­ήρωες ζώα και πτηνά, που γράφτηκαν πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη τον 14ο αιώνα, από ανώνυμους ποιητές. Κείμενα με ψυχαγωγικό κυρίως αλλά και διδακτικό χαρακτήρα, που μαρτυρούν βαθιά γνώση της φυσιολογίας των ζώων και αποτυπώνουν όψεις της πολυπολιτισμικής βυζαντινής κοινωνίας και του υλικού πολιτισμού της, έγιναν πολύ αγαπητά και γνώρισαν μεγάλη διάδοση.

Τα ζώα και τα πουλιά απαγγέλλουν τον αυτοέπαινο αλλά και τον ψόγο εναντίον των αντιπάλων τους. Διάλογοι εντονότατοι και αθυρόστομοι, έριδες που ξεδιπλώνονται με καταπληκτική μαεστρία, ειρωνεία και τραχύ χιούμορ. Τα κείμενα αναδεικνύουν τη σοφία του αρχαίου μύθου ότι μεταξύ φυτοφάγων και σαρκοβόρων ζώων, μεταξύ άγριων και ήμερων πτηνών, δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ενα­ντίον των νόμων της φύσης. Παλαιοί μύθοι, επίκαιροι και στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση