HomeCity GuideΑπόψε στην Παλαιόχωρα η προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Μάχη της Κρήτης

Απόψε στην Παλαιόχωρα η προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Μάχη της Κρήτης

Αποτυπώνονται οι ισχυροί δεσμοί Κρητικών και Νεοζηλανδών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη 23/05/2017 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου στην Παλαιόχωρα, θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Beyond the Battalion”, των νεοζηλανδών σκηνοθετών Michael Havas και Julian Arahanga.

Το 1975 ένας νεοζηλανδός (Michael Havas) σκηνοθετεί το πρώτο του ντοκιμαντέρ για την Μάχη της Κρήτης και την συμμετοχή των Μαορί σε αυτήν. Η Μάχη της Κρήτης αποτέλεσε συστατικό στοιχείο για την σύγχρονη ταυτότητα των Μαορί. Ταυτόχρονα δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς στους δυο λαούς. Δεσμούς που σημάδεψαν Κρητικούς και Μαορί.

Ο Michael Havas ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη το 1973 και ήταν τόσο συγκινημένος από τη φιλοξενία και την αγάπη για τους Νεοζηλανδούς που βίωσε, ώστε αποφάσισε να κάνει μια ταινία που ουσιαστικά θα αποτύπωνε αυτό τον ισχυρό δεσμό που γέννησε η Μάχη της Κρήτης μεταξύ των δυο λαών.

Το 2016 ο Michael Havas επέστρεψε στην Κρήτη για την νέα του ταινία «Beyond the Battalion». Σκηνοθέτης αλλά και κεντρικό πρόσωπο μιας ταινίας που αποτυπώνει την προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη και ιδιαίτερα να μεταφερθεί στις επόμενες γενιές ο ισχυρός δεσμός που γέννησε η Μάχη της Κρήτης σε Μαορί και Κρητικούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση