HomeΚΡΗΤΗΥπουργική απόφαση για τη διακίνηση κονδύλων πατάτας εκτός Κρήτης

Υπουργική απόφαση για τη διακίνηση κονδύλων πατάτας εκτός Κρήτης

Τι επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενημερώνει για τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 3885/36142/4-4-2017 (Β΄1340/20-4-2017) Απόφασης του Υπουργού & Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Φυτοϋγειονομικά μέτρα για την ασφαλή διακίνηση από τη νήσο Κρήτη εκτός Κρήτης κονδύλων πατάτας που δεν προορίζονται για φύτευση, για την πρόληψη της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας της πατάτας Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus (Spieckerman και Kotthoft) Davis et al (Cms)» (ΑΔΑ: 78ΨΡ4653ΠΓ-ΛΧΘ).

Με την εν λόγω Απόφαση λαμβάνονται πρόσθετα φυτοϋγειονομικά μέτρα για την ασφαλή διακίνηση εκτός Κρήτης κονδύλων πατάτας καταγωγής Κρήτης, οι οποίες δεν προορίζονται για φύτευση, ορίζονται οι απαιτήσεις και η διαδικασία έγκρισης διακίνησής τους καθώς και οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προτίθεται να διακινήσει εκτός Κρήτης κονδύλους πατάτας καταγωγής Κρήτης, που δεν προορίζονται για φύτευση, καλείται να απευθυνθεί στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηρακλείου, στα τηλέφωνα 2810309337 και 2810309338.

Διαφήμιση
Διαφήμιση