HomeHL-WorldΒενεζουέλα: Έβαλαν φωτιά σε άντρα που πέρασαν για κλέφτη – 48 οι νεκροί

Βενεζουέλα: Έβαλαν φωτιά σε άντρα που πέρασαν για κλέφτη – 48 οι νεκροί

Διαδηλώσεις για 50ή ημέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η βία και το χάος στην Βενεζουέλα, καθώς για 50ή μέρα το Σάββατο διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση του Νίκολας Μαδούρο. Κατά την διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στο Καράκας, το πλήθος έβαλε φωτιά σε έναν άντρα, κατηγορώντας τον για κλέφτη, την ώρα που ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως ήταν υποστηρικτής του και πως οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Ο άντρας είναι 21 ετών, λέγεται Ορλάντο Χοσέ Φιγκουέρα και νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 80% του σώματός του, ενώ σύμφωνα με τις αρχές έχει δεχτεί και μαχαιριές.

«Σε έναν άνθρωπο έβαλαν φωτιά, τον έδειραν, τον μαχαίρωσαν… Σχεδόν τον λίντσαραν γιατί φώναξε πως ήταν «Τσαβίστα», είπε ο Μαδούρο, μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή που κάνει ο ίδιος στην τηλεόραση, ενώ χαρακτήριασε το περιστατικό «έγκλημα μίσους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Στην συγκεκριμένη διαδήλωση τραυματίστηκαν ακόμα 46 άτομα.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμα αντικυβερνητικός διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Βαλέρα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 48. Στην ίδια διαδήλωση από τα πυρά των ενόπλων τραυματίστηκαν δύο ακόμα άνθρωποι.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση