HomeHL-GreeceΜετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών η νομιμοποίηση των αυθαίρετων οικισμών

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών η νομιμοποίηση των αυθαίρετων οικισμών

Προθεσμία μέχρι 12 Ιουνίου έχουν οι δήμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμέσως μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, σκοπεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος να ξεκινήσει την τακτοποίηση των αυθαίρετων οικισμών, μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις, που με νομοθετική ρύθμιση έχουν εξαιρεθεί από την ανάρτηση, για να μην εμποδίσουν την κύρωση των δασικών χαρτών.

Τη βεβαιότητα ότι η ρύθμιση για τους αυθαίρετους οικισμούς θα έρθει πολύ γρήγορα εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. «Ήταν πολιτική επιλογή να κυρώσουμε το 99% των δασικών χαρτών και να αφήσουμε το 1% προς επίλυση στο μέλλον. Εάν οι υπηρεσίες των δήμων δεν ανταποκριθούν έγκαιρα, τότε θα ρίξουν το νόμο», δήλωσε παρουσία 11 Περιφερειαρχών ο κ. Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, μέχρι σήμερα, στοιχεία για τα όρια των δήμων και των οικιστικών πυκνώσεων έχει δώσει το 47% των ΟΤΑ. Η τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους είναι η 12η Ιουνίου. Τόνισε ωστόσο ότι η διαδικασία επείγει καθώς η πολεοδόμηση των αυθαίρετων οικισμών θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, χαρακτηρίζοντας μια σύνθετη διαδικασία που θα πρέπει να λάβει υπόψη το ισοζύγιο δάσους της χώρας, διαφορετικά κινδυνεύει να πέσει στο ΣτΕ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση