HomeHL-9Ξεναγήθηκαν στο… μαγευτικό κόσμο των φυτών

Ξεναγήθηκαν στο… μαγευτικό κόσμο των φυτών

Εκδήλωση στο ΤΕΙ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν σήμερα στον μαγευτικό κόσμο των φυτών στην εκδήλωση που πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γεωπονική Σχολή και η Διεύθυνση Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης.

Στο Αγρόκτημα παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος σε ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ανέφερε: «Οι όμορφες αθέατες πλευρές της πόλης μας σήμερα έχουν την τιμητική τους μέσα από τη διοργάνωση της «ημέρας μαγείας των φυτών » στο μοναδικό τόπο του αγροκηπίου του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ .

foto-ekdilosi-tei

Με αγάπη και πίστη στον τόπο και στους ανθρώπους του οι φοιτητές, οι καθηγητές και το προσωπικό της σχολής τεχνολόγων γεωπόνων του ΤΕΙ, μας έδειξαν τη δουλειά και τα επιτεύγματα τους αλλά μας κέρασαν εδέσματα και κρασί απο το δικό τους αμπελώνα!

Μαγικά πράγματα … και συμβαίνουν δίπλα μας …

Αυτό είναι το ΤΕΙ που αγαπάμε!

Μπράβο και πάλι μπράβο !!».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά στο κοινό και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, το μαγευτικό κόσμο και την ομορφιά των φυτών και να προβάλει μέσα από βιωματικές και επιστημονικές δράσεις την σημασία των φυτών στη διατροφή και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Στόχος επίσης είναι να γίνει κατανοητή η σημαντικότητα της επιστήμης των φυτών (ΑγροΔιατροφικός Τομέας) για το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό τοπίο της χώρας.

Φέτος στην εκδήλωση συμμετείχαν με χωριστές δράσεις το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Δ2 Τμήμα του 52ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και το 75ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Φωτογραφίες  facebook Πέτρου Ινιωτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση