HomeHL-GreeceEurogroup: Αισιοδοξία Τσακαλώτου για μια οριστική λύση

Eurogroup: Αισιοδοξία Τσακαλώτου για μια οριστική λύση

«Η Ελλάδα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλάζει σελίδα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος ότι στο Eurogroup μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για «μια καλή και οριστική λύση» στο ζήτημα του χρέους, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η χώρα ανταποκρίθηκε πλήρως και εγκαίρως στις υποχρεώσεις της, «οπότε οι αποφάσεις πλέον είναι στα χέρια των θεσμών και δεν υπάρχει άλλοθι για άλλη καθυστέρηση».

«Η Ελλάδα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλάζει σελίδα» έσπευσε να προσθέσει και επανέλαβε ότι «η χώρα για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης έχει βάσιμες προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι «το Eurogroup φέρει την ευθύνη να στηρίξει την πορεία της Ελλάδας προς μια βιώσιμη ανάκαμψη» και εξέφρασε την προσδοκία του για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος, τέλος, έθεσε ως στόχο την έξοδο από την επιτροπεία, τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και την ένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση