HomeHL-WorldΣτο 62% η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν

Στο 62% η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος ξεκινάει στα επίπεδα του Ολάντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημοτικότητα του νέου Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα που συγκέντρωναν οι άμεσοι προκάτοχοί του όταν αναλάμβαναν τα προεδρικά τους καθήκοντα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δημοσιεύτηκε σήμερα στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Journal.

Περίπου το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από τον Μακρόν, μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από το αντίστοιχο ποσοστό (61%) που συγκέντρωνε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, στην αρχή της προεδρικής του θητείας τον Μάιο του 2012 και έναντι 65% του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Αντιθέτως, η δημοτικότητα του Ζακ Σιράκ όταν επανεξελέγη το 2002 κυμαινόταν στο 51% και στο 59% όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1995.

Σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της εταιρείας Elabe, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, τo επίπεδo εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κεντρώου νέου προέδρου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ανερχόταν μόλις στο 45%, ενώ το 36% εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στον συντηρητικό νέο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Στην δημοσκόπηση της Ifop το ποσοστό αποδοχής του Φιλίπ ανέρχεται στο 55%, στα ίδια επίπεδα με προηγούμενους πρωθυπουργούς στις αρχές της θητείας τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 973 ψηφοφόρων στις 19 και 20 Μαΐου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση