HomeΣΠΟΡΠρόβλημα με τα Ολυμπιακά μετάλλια του Ρίο -Πάνω από 100 έχουν επιστραφεί στους διοργανωτές

Πρόβλημα με τα Ολυμπιακά μετάλλια του Ρίο -Πάνω από 100 έχουν επιστραφεί στους διοργανωτές

Σκούριασαν ή εμφάνισαν κηλίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έζησαν το όνειρό τους, όταν έπιασαν στα χέρια τους το Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά τώρα περισσότεροι από 100 που βίωσαν αυτή τη μεγάλη στιγμή στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το πολύτιμο «ενθύμιο» στους διοργανωτές.

Τα μετάλλια σκούριασαν ή εμφάνισαν μαύρες κηλίδες, όπως παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τουλάχιστον 130 μετάλλια, τα περισσότερα χάλκινα μεταξύ των οποίων κάποια από τους Παραολυμπιακούς, επιδιορθώνονται από Νομισματοκοπείο της Βραζιλίας, που τα κατασκεύασε για τη διοργάνωση του περασμένου καλοκαιριού, δήλωσε ο Μάριο Αντράδα στο Reuters.

«Το πιο συχνό ζήτημα είναι ότι έπεσαν, ή τα κακομεταχειρίστηκαν, με αποτέλεσμα να φύγει το βερνίκι και να σκουριάσουν ή να αποκτήσουν μαύρες κηλίδες στο σημείο της φθοράς», εξήγησε. «Ενα δεύτερο ζήτημα, που αφορά περίπου 10 μετάλλια, είναι ότι υπήρξε πρόβλημα εξαιτίας εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας».

Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο και ο Αντράδα έσπευσε να τα χαρακτηρίσει απολύτως φυσιολογικά. Το Νομισματοκοπείο της Βραζιλίας, συμπλήρωσε, θα τα επιδιορθώσει και θα τα επιστρέψει.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση