HomeΕΛΛΑΔΑΤρεις παλιές χειροβομβίδες βρέθηκαν στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κοζάνη

Τρεις παλιές χειροβομβίδες βρέθηκαν στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κοζάνη

Χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις χειροβομβίδες, πιθανόν από την εποχή του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια διαλογής στην νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ στην Κοζάνη.

Οι τρεις χειροβομβίδες ανιχνεύθηκαν από τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, στο σημείο όπου γίνεται η διαλογή μεταλλικών αντικειμένων. Ενημερώθηκαν αμέσως υπεύθυνοι βάρδιας του εργοστασίου καθώς και τα διευθυντικά στελέχη της μονάδας όπου με την σειρά τους, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομική υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας.

Κλιμάκιο της αστυνομίας έφθασε στο σημείο για έλεγχο ενώ πυροτεχνουργός της ΕΛΑΣ απομάκρυνε τις χειροβομβίδες σε ασφαλές σημείο στο χώρο της μονάδας. Σήμερα κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού θα μεταβεί στο χώρο όπου και θα παραλάβει το πολεμικό υλικό για καταστροφή.

Υψηλόβαθμα στελέχη της νέας μονάδας, ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά που συμβαίνει σε χώρους επεξεργασίας απορριμμάτων για τα οποία υπάρχουν κωδικοποιημένες ενέργειες ως προς την αντιμετώπισή τους.

Το εργοστάσιο αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δοκιμαστικής του λειτουργίας, απορροφά προς επεξεργασία τις μέγιστες ποσότητες απορριμμάτων από την δυτική Μακεδονία όπως προβλέπονται από την σύμβαση και στις 10 Ιουνίου 2017 θα ξεκινήσει κανονικά η εμπορική του λειτουργία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση